SAMO BEOGRADSKI, BEZ PARLAMENTARNIH IZBORA!

Autor: Republika.rs

Vesti

10.01.2018

18:11 >> 18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedništvo Srpske napredne stranke odlučilo je da Srbija ne ide na vanredne parlamentarne izbore, već samo na beogradske.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

To je nakon sednice Predsedništva saopštio lider stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da svom snagom odlučnošću i hrabrošću se bori za pobedu na beogradskim izborima i da se ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora - rekao je Vučić i dodao da je bilo i onih koji su nezadovoljni odlukom da se ne raspišu parlamentarni izbori.

Vučić je posle sednice rekao da je zahvalan vrhu stranke što je gotovo jednoglasno, sa dva glasa protiv, prihvatio njegov stav da je državni i nacionalni interes važniji od stranačkog. 


Kako je rekao, predsedništvo SNS donelo je odluku da se svom snagom, odlučnošću i hrabrošću bori za pobedu na beogradskim izborima, a da se ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, uprkos činjenici da je u samoj raspravi bio jednak ili nešto veći broj ljudi za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. 

***

Šta je prethodilo odluci, pročitajte u nastavku.

Srpska napredna stranka (SNS) donosi ključnu odluku da li će pored redovnih beogradskih izbora biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori. Sve informacije u vezi sa sednicom Predsedništa SNS na kojoj će, kako je najavljeno, biti razmatrano i to pitanje, možete pratiti na našem portalu - Republika.rs

Sednica Predsednistva Srpske napredne stranke, podsetimo, zatvorena za javnost.

Kako javlja naš reporter ispred sedišta SNS, u centralu stranke stigao je i lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što možete pogledati u video snimku.

Zasad nije poznato da li će i ko saopštuiti novinarima ishod sastanka.

Članovi Predsedništva su u dolasku u sedište stranke, na Novom Beogradu, kratko odgovarali na pitanja novinara šta je tema, tačnije, da li je i pitanje vanrednih izbora na agendi.

Tako je Marko Ðurić rekao da očekuje iscrpnu diskusiju, a na pitanje kakav je njegov stav o vanrednim parlamentarnim izborima, odgovorio da će o tome odlučivati predsedništvo. 

Zorana Mihajlović je navela da je već iznela svoj stav o vanrednim parlamentarnim izborima, odnosno da je za njihovo održavanje, ali je napomenula da misli da su danas tema - beogradski izbori. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Novinari "okupirali" predsednika


Goran Knežević smatra da možda neće ni biti reči o vanrednim parlametanrim izborma, ali... 

- Videćemo - kratko je dodao Knežević, dok je Marija Obradović rekla da će - ako se pitanje vanrednih izbora za Skupštinu Srbije pokrene i ako se bude izjašnjavalo o tome - ona glasati za njihovo održavanje. 

Inače, naprednjaci su ranije odlučili da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore, ali su ostavili mogućnost da tu odluku revidiraju, s obzirom na to kakva je atmosfera u društvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (83)

Loading
klno

10.01.2018 16:23

Nadam se da ce odustati od te sulude ideje, i poslusati Vucica.

kiki

10.01.2018 16:25

SNS ce doneti odluku da li ce biti vanrednih parlamentarnih izbora i sigurna sam da ce najbolje moguce odluciti jer oni gledaj da sve bude kako treba kao i u interesu drzave i interesu gradjana.

MIRJANA

10.01.2018 16:41

Bez obzira kakavu god predsednistvo SNS-a donese odluku ne sumnjam da ce doneti pravu odlku. Da ce se postovati misljenje Aleksandra Vucic da nece biti preglasavanja.

GajbexG

10.01.2018 16:42

Bas me zanima sta ce biti.