POLITIČARI U ŠOKU: Ivanović je bio pošteni glas Srba sa Kosova!

Autor:

Vesti

16.01.2018

09:14 >> 13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je danas šokirana vešću da je ubijen političar sa Kosova Oliver Ivanović. Političari izjavljuju saušešće porodici i naglašavaju koliko je Ivanović bio dobar čovek.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović

Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici jutros oko 8 sati, a on je ubrzo podlegao povredama. Policija intenzivno traga za ubicom.

Đilas: Redak čovek u politici

- Oliver Ivanović bio je redak čovek u politici, pošteni glas Srba sa Kosova. Tragedija koja se dogodila opominje nas u kakvom strašnom vremenu svi živimo. Saučešće njegovoj porodici - napisao je Dragan Đilas na Tviteru.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Šapić

Šapić: Upucali mi prijatelja

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić oglasio se na Tviteru čim je čuo vest, pre informacije o Ivanovićevoj smrti, i naglasio da je pucano na njegovog prijatelja.

- Pucano je na mog prjatelja Olivera Ivanovića ispred njegove kancelarije u Kosovskoj Mitrovici - napisao je Šapić.

Đukanović: Strahujem da nikada neće naći ubice

- Katastrofa. Plašim se da može dosta da utiče na bezbednosnu situaciju uopšte u Srbiji, a takođe me je i strah da se nikada neće pronaći ubice. Saučešće porodici - izjavio je za Republiku Vladimir Đukanović iz SNS.

Borko Stefanović

Borko Stefanović: Užasan zločin

- Užasan zločin nad hrabrim Oliverom koji mora biti rasvetljen što pre. Sva podrška njegovoj porodici. Hici bezumnika su nam oduzeli čoveka koji je bio simbol slobode, snage i istine -kaže Borko Stefanović iz Levice Srbije za naš portal.

Gajić: Zločinačka poruka

- Ubistvo Olivera Ivanovića na dan kada se nastavljaju pregovori u Birselu je zločinačka poruka Srbiji da neće biti ustupaka od strane lažne države Kosovo. Ovaj zločin zahteva odlučnu reakciju političkog rukovodstva Srbije i temeljnu istragu - naglašava Gorica Gajić iz DSS-a.

Kena: Skandal ogromnih razmera

- Ovo je skandal ogromnih razmera, saučešće porodici Ivanović. Zahtevamo pronalaženje i izvršioca i nalogodavaca, ovo je čisto političko ubistvo što je nedopustivo. Kao član Odbora za kontrlu službi tražiću hitnu sednicu odbora - rekao je Radoslav Milojičić Kena iz DS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Vjerica Radeta

Radeta: Sprovesti ozbiljnu istragu

- Vest je strašna, ali ne treba spekulisati. Važno je da se učini sve da se dođe do ubica i da se sprovede ozbiljna istraga o tom zločinu - reči su Vjerice Radete iz SRS.

Šarović: Profesionalna likvidacija 

- Likvidacija je očigledno delo profesionalaca i jasna poruka da na KiM nema ni mira ni bezbednosti za Srbe dok se ne vrati srpska vojska i policija - istakao je Nemanja Šarović iz SRS.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Parović

Parović: Ubistvo s političkim potpisom

- Ovo ubistvo ima politički potpis, a naručioce i podstrekivače treba tražiti u onima kojima odgovara haos među Srbima na KiM. Sada se mora biti jako oprezan, a zvanični Beograd mora da traži nezavisnu međunarodnu istragu kako bi se izbegla dalja politizacija i dalje podele među Srbima - naveo je Miroslav Parović iz NSP.

Palma: Ovo je teroristički akt!

- Ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt. Teroristi na Kosovu i Metohiji su ubijali noću, a sada ubijaju i danju. Poruka terorista na dan kada je trebalo da se nastave pregovori u Briselu i u vreme kada se od strane albanskih političara najavljuje ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK je destabilizacija Kosova i Metohije - rekao je Palma.

RepublikaFoto: Tanjug
Veljko Odalović

Odalović: Kukavički ubijen jedan od najboljih među nama

Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović kaže da je današnji dan, 16. januar, "crni dan" kada je u pitanju bezbednost Srba na KiM, jer je na taj dan pre tri godine ubijen Dimitrije Janićijević i pre dvadeset godina pokušan atentat na rektora Radivoja Papovića. 

Antić: Zločin protiv svakog Srbina

- Oni koji su ubili Olivera Ivanovića, ma ko to bio, počinili su i zločin protiv svakog Srbina na Kosovu i Metohiji i zadali udarac njihovoj bezbednosti i mirnom životu. Ovo je napad i na državu Srbiju i na sve napore koje ona čini da zaštiti svoje stanovništvo na Kosovu i Metohiji i ona će ga tako i tretirati - rekao je Aleksandar Antić, ministar energetike i rudarstva.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Šutanovac

Šutanovac: Pucanj u mir

- Ovo je pucanj u mir. Ovo je prvi politički atentat posle 15 godina. Pozivamo nadležne da se hitno nađu izvršioci i inspiratori ovog svirepog ubistva - napisao je predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac na Tviteru.

Čeda Jovanović: Žrtvama dugujemo nastavak dijaloga

- Kao čovek, duboko žalim što je ljudski život ugašen nasilnim putem, kukavički, i što je jedna porodica ostala bez supruga i oca. U ovom trenutku potrebna nam je uzdržanost i politička pamet, kako ova tragedija ne bi bila iskorišćena za udaljavanje Beograda i Prištine, jer je ovo udarac i za Albance i za Srbe koji žele da mirno žive u svojim društvima i rešavaju svoje osnovne potrebe. Dijalog mora biti nastavljen, jer je to dug svim ljudima koji su svojim životima platili cenu sopstvenog uverenja da mir, stabilnost i budućnost nemaju nikakvu alternativu i zbog toga ne smemo skrenuti u ekstremizam bilo koje vrste - saopštio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

16.01.2018 09:39

Oni razumeju samo jezik sile. OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB. Ovo je prešlo sve moguće mere. Nsu Srbi glineni golubovi i nije ubijen baš danas slučajno kada je nastavak tzv pregovora. Ovo je potvrda da su razgovori bespotrebni jer su ultimatum prema našoj strani a nije dogovor ako neko kaže hajde da se dogovorimo kako ja kažem. Iskreno saučešće porodici.