Crnogorski predsednik OSUDIO UBISTVO IVANOVIĆA!

Autor: Tanjug

Vesti

16.01.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski predsednik Filip Vujanović je u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem osudio osudio današnje ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, izražavajući saučešće uz uverenje da će se uz maksimalni angažman svih otkriti izvršioci ovog ubistva.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić u poseti Crnoj Gori

Predsednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje tradicionalno bliskih, intenzivnih i sadržajnih odnosa Crne Gore i Srbije, ukazujući na spremnost Crne Gore da sa Srbijom ima najbolje moguće odnose.

Ocenio je da postoji širok prostor daljeg unapređenja saradnje u ekonomiji, posebno u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, kroz Berlinski proces i proces saradnje sa NR Kinom, ali i sa drugim investitorima.

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Ubijeni političar Oliver Ivanović

Čestitao je Srbiji na napretku u pregovorima u evropskim integracijama, izrazivši zadovoljstvo saradnjom dve države u toj oblasti i naglašivši da su najbolje perspektive država regiona vezane za pridruživanje Evropskoj uniji.

Vujanović je istakao važnost Bugarske inicijative, kao predsedavajuće Savetom Evropske unije, za inteziviranje dinamike pristupa država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsednika.


Dačić se, navedeno je, saglasio sa ocenom bilateralnih odnosa dve države i iskazao spremnost Srbije za njihovo dalje unapređenje u svim oblastima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading