PREDSEDNIK OSUJETIO PAKLENI ŠIPTARSKI PLAN

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

19.01.2018

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Prištine skovali su pakleni plan da rasporede zloglasne šiptarske specijalce iz jedinice ROSU na Sever Kosova, a njihov naum sprečio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ide na KiM po svaku cenu: Aleksandar Vučić

Kako piše Informer, Albanci su tvrdili su da jedino specijalci iz Prištine mogu da garantuju bezbednost predsedniku Vučiću tokom njegove posete južnoj srpskoj pokrajini koja je planirana za subotu i poručili da mu neće dati "dozvolu" ako ROSU ne dođe na sever.

- Kada je čuo za to, Vučić je poručio da ga nikakva dozvola i odobrenje ne zanimaju i da će on, ako treba, u pokrajinu ući preko alternativnih pravaca. Rekao je: "Ne mogu me nikako sprečiti da dođem na Kosovo" - prenosi izvor iz Predsedništva. 

Prema njegovim rečima, kada su videli da je Vučić ozbiljan i da ne može biti nikakvog kompromisa oko raspoređivanja ROSU na severu, u Prištini su popustili i odustali.

Ipak, poručili su da će svoje specijalce rasporediti na južnom kraju mosta u Kosovskoj Mitrovici. 

Podsetimo, kosovska policija saopštila je večeras da neće primeniti posebne bezbednosne mere tokom sutrašnjeg boravka predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji.

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je za Radio Slobodna Evropa da policija priprema operativni plan bezbednosti kakav je predviđen i za sve druge slučajeve "poseta delegacija stranih država".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Niki

19.01.2018 18:33

Vučić tačno zna šta hoće, jasan je i ne odustaje. Upravo je to ono što me oduševljava kod njega

Vanja

19.01.2018 18:39

Svim sredstvima se trude da uđu na sever, ali to im neće poći za rukom.

GORDAN

19.01.2018 18:51

Nema ucena ni odstupanja. Čista savest i istina najače oružje.

rodoljub

19.01.2018 19:19

tako se treba ponasati sa siptarima, samo drsko kako su oni navikli, jer sa njima se ne moze na kulturan i normalan nacin.