"Ne možemo u EU bez rešenja pitanja granica"

Autor: Tanjug

Vesti

22.01.2018

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neće nam dozvoliti ulazak u Evropsku uniju bez jasno rešenog pitanja granica" - rekao je predsednik Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Otvorio karte: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Kako ćemo da ga rešimo, to je druga stvar. Hoćemo li da ga rešavamo ili nećemo? Narod će svakako na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome - rekao je Vučić u emisiji Ćirilica na Hepi tv.

Sporazum

Predsednik je primetio da je novi francuski ambasador rekao ono što je poznato - da će Srbija morati da sklopi pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, a to predviđa da ima rešeno pitanje granica. 


On sam, istakao je, svakako neće bežati od toga da kaže šta je najmanje loše rešenje:

- Jer, dobrog rešenja nema - rekao je srpski predsednik i dodao da će za dva do dva i po meseca reći šta je to što on misli, a ako narod ne bude mislio tako, to će, kaže, biti poraz njegove politike.

Mi moramo pokušati da to rešimo, naglasio je:

- Imamo težak problema da niko ne želi da preuzme na sebe ništa. Toma Nikolić i ja, pa čak i Šešelj nije imao ništa protiv toga, podržali smo donošenje Ustava 2006. godine iako smo bili opozicija, ali smo imali državnotvorni pristup. Ovi danas neće da razgovaraju o Ustavu, niti o nijednoj ozbiljnoj temi, zato što ne znaju šta bi rekli - rekao je i primetio da to izgleda nekako ovako:

- Svi misle ''ti Vučiću završi to, mi ćemo ti odrubiti glavu, a u sebi ćemo govoriti hvala Bogu da ne moramo da se bavimo time'' - primetio je Vučić.

Podsetio je da mu je i u Lapljem selu gospođa Vulićević rekla "samo, sine, ne potpisuj ništa", kao što mu i njegov otac govori.


- Ja ga pitam ''a šta misliš ti, je l mora neko da donese neku odluku u ovoj zemlji''. To ne potpisuj, beži, i prebacuj na sve druge - rekao je predsednik.

Rekao je da smo imali tu situaciju da se ne potpisuje i ne donose odluke: 

- A znate li šta smo mi sve dobili i kupili vremena i mira Briselskim sporazumom - zapitao je Vučić.

Nema vajde od sukoba

Vučić je naglasio da moramo da se dogovaramo šta ćemo učiniti u budućnosti i da od sukoba sa Albancima "nema vajde i sreće". 

- Nisu oni jači od nas, ni neki drugi, ali mi ni ne treba da budemo jači, već bogatiji, uspešniji, da brže grabimo i pristižemo one koji su ispred nas, da imamo više stranih i domaćih investicija - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading