ĐURIĆ I JOVANOV SA DELEGACIJOM MEĐUNARODNE DEMOKRATSKE UNIJE

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2018

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednici Glavnog odbora SNS, Marko Ðurić i Milenko Jovanov, primili su danas delegaciju Međunarodne demokratske unije, asocijacije koja okuplja više od 80 stranaka desnog centra iz čitavog sveta.

RepublikaFoto: Tanjug
Gosti iz Međunarodne demokratske unije i domaćini Marko Đurić i Milenko Jovanov

Kako je saopštila Služba za informisanje SNS, Ðurić je delegaciju Međunarodne demokratske unije upoznao sa tokom pregovora Beograda i Prištine, te političkom i bezbednosnom situacijom u južnoj pokrajini.

Vučićeva podrška Srbima na KiM

Objasnio je, kako se navodi, da su Srbi na Kosovu i Metohiji bili veoma onespokojeni i zastrašeni ubistvom Olivera Ivanovića, i da je bilo neophodno da im predsednik Aleksandar Vučić pruži ličnu podršku i ohrabrenje, posebno ako se ima na umu da je ubistvu prethodila serija pretećih izjava albanskih političara i napada na imovinu Srba širom pokrajine. 

Gosti su veliko interesovanje pokazali i za ekonomsku situaciju na Kosovu i Metohiji, a Ðurić im je na primeru "Trepče" objasnio zašto je nespremnost Prištine da razgovara o imovini trajna prepreka stvaranju klime pravne sigurnosti koja bi privukla investitore, dodavši da je neophodno razumevanje i podrška međunarodne zajednice kako bi taj proces bio uspešan.

RepublikaFoto: Tanjug
Srdačan razgovor

Tema razgovora bili su i odnosi u regonu, a gostima je preneta želja Vlade Srbije i Srpske napredne stranke da ti odnosi u budućnosti budu još bolji i da se kreću ka uspostavljanju slobodnog protoka ljudi, robe i usluga, i intenziviranju političke i ekonomske saradnje.

Gosti zainteresovani za Srbiju

Gosti su iskazali veliko interesovanje za političke procese u Srbiji i prioritete Srpske napredne stranke, kao najveće političke organizacije u ovom delu Evrope.


Jovanov je istakao da je cilj Srpske napredne stranke, koja okuplja više od 600.000 članova, da kanališe energiju svog članstva kako bi bili realizovani reformski procesi u zemlji koje je pokrenuo predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading