RAMA: Ovi što bi da ukinu Specijalni sud su kao KRAVA KOJA PROSIPA MLEKO!

Autor: Tanjug

Vesti

02.02.2018

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski premijer Edi Rama kritikovao je kosovske političare u vez sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK, poručivši im da se ponašaju kao "krava koja daje puno mleka, a onda šutne kantu i prospe ga".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edi Rama

Učestvujući u "Talk show" emisiji TV Vision Plus, Rama je prozvao predsednika Hašima Tačija, premijera Ramuša Haradinaja i predsednika parlamenta Kadrija Veseljija da "umesto da rešavaju velike probleme koje Kosovo ima, oni se trude da naprave nove".

Izdaja saveznika

Osvrnuvši se na poslaničku inicjativu za ukidanje Specijalog suda, Rama je rekao da je to greška koja bi ih suočila sa ozbiljnim posledicama jer, prema njegovim rečima, to nije ništa drugo nego "izdaja" saveznika koji su im pomogli u "stvaranju kosovske države".

Prema Raminim rečima, Priština nikako ne bi trebalo da stvara nove probleme koje će "paralizovati Kosovo, već treba da se fokusira na rešavanje problema sa Beogradom kroz dijalog".

- Stvaranje ovakvog problema je kao krava koja daje puno mleka, a onda šutne kantu i prospe ga - rekao je Rama za pokušaj trojice kosovskih lidera da ukinu Specijalni sud.

Kosovski političari bez komentara

U kabinetu Haradinaja kažu da ne znaju za ovu Raminu izjavu i da ne žele da je komentarišu.

Halil Matoši, politički savetnik Ramuša Haradinaja je kratko za "Gazetaexpress" rekao da ne želi da komentariše pisanje medija u Albanji.

- Kosovska vlada ne komentariše izjave albanskog remijera Edija Rame - rekao je Matoši.

Inače, trojica kosovskih lidera koji su u očetku podržavali poslaničku inicijativu za ukidanje Specijalnog suda, pod snažnim pritiscima i pretnjama da bi to moglo da ih suoči sa ozbiljnim posledicama, odustali su od te namere.

Prvi je to učinio Veselji, potom Haradinaj, a juče i Tači, koji je, inače, rekao da je formiranje Specijalnog suda "istorijska nepravda" za kosovske Albance.

Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je ranije rekao da se Tači nije ozbiljno zalagao za ukidanje Specijalnog suda, već da je pokrenutom inicijativom samo hteo da vidi da li se njegovo ime nalazi na listi protiv kojih će biti podignuta optužnica.

Tači je juče rekao da ne zna imena onih koji će biti optuženi, kao ni šta će sadržavati optužnica, te pozvao svoje sugrađane, pripadnike OVK da ne postoji ništa zbog čega bi trebalo da se plaše Specijalnog suda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.