MIĆUNOVIĆ: Razgovori DS i SNS da, saradnja ne

Autor: Tanjug

Vesti

05.02.2018

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi predsednik Demokratske stranke i narodni poslanik Dragoljub Mićunović rekao je da je potrebna saradnja između DS i Srpske napredne stranke na nivou civilozovanih ljudi, ali da takva saradnja ne znači nužno pokornost, kao i da je formiranje koalicione vlade između te dve stranke u Beogradu nemoguće.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Izazvao zabunu na društvenim mrežama: Dragoljub Mićunović

Mićunović je za RTV1 naveo da je njegova nedavna izjava u vezi sa saradnjom DS i SNS pogrešno protumačena na društvenim mrežama, pojasnivši da je on kazao kako mora da postoji saradnja na polju kreiranja novog ustava, ali da to nipošto ne podrazumeva formiranje lokalne vlade u Beogradu.

- Razgovori treba da postoje, oni su i neophodni po lokalnim pitanjima dok, ideološka saradnja nije moguća - poručio je Mićunović.

On je naglasio da je formiranje koalicione vlade između DS i SNS u Beogradu nemoguće, jer je, prema njegovim rečima, u Srbiji na snazi "politika jednog čoveka", što je suprotno demokratskim načelima, istakavši da "demokratija po definiciji označava borbu protiv samovolje jednog čoveka".

Mićunović smatra i da je opozicija na beogradskim izborima trebalo da nastupi u jednoj koloni sa jednim zajedničkim kandidatom oko koga bi se svi drugi okupili i da se za takav nastup on zalagao.


- Jasan i održiv interes je nešto što je trebalo da pokrene udruživanje i bilo bi dobro da smo imali jednog zajedničkog kandidata - rekao je Mićunović.

Kada je reč o obnovi institucionalnih kapaciteta Demokratske stranke, Mićunović je kazao da je potrebno jedno veliko "demokratsko jezgro i matica oko koje bi se okupili" članovi te stranke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Legionarii

06.02.2018 11:50

Micune, odluci se sta ces!

Legionarii

06.02.2018 11:51

Ne zna on da li je posao, a ni da li je dosao.

Lea

06.02.2018 12:21

Mićune mani se više Politike. Dosta je bilo! Uživaj malo u penziji.

Lea

06.02.2018 12:23

Micunovic se pokazao bas u pravom svetlu posle 5 oktobra...