MIHAJLOVIĆEVA: Za krađu ograde i 12 godina zatvora!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

08.02.2018

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kradljivcima ograde na auto-putu preti kazna zatvora do 12 godina, a žrtve te krađe su svi građani Srbiji čijim novcem se grade putevi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Naći će se krivci

To je upozorila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja se oglasila povodom poslednjeg slučaja krađe 2,5 kilometra ograde na novoizgrađenoj deonici na auto-putu od Niša do Dimitrovgrada.

Navela je da je godišnja šteta od takvih krađa na putevima i prugama u Srbiji između milion i 1,5 miliona evra. 

- Ovakvi slučajevi su mnogo više od obične krađe, jer je ukradeno nešto što je građeno novcem svih gradjana i što je danas njihovo vlasništvo - kazala je Mihajlović, saopštio je njen kabinet. 

Mihajlović je rekla da to nije prvi put da neko tokom noći iseče žice i stigne do gradilišta i podsetila na sličan slučaj od pre nešto više od godinu dana, na autoputu Ljig-Preljina.Dodala je da očekuje od izvodjača radova na deonici auotputa od Niša do Dimitrovgrada da u najkraćem roku postavi novu ogradu i pojača mere bezbednosti na gradilištu, kao i da počinioci tog krivičnog dela budu što pre otkriveni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading