PROUSTAŠKA HAJKA: EVO ZAŠTO HRVATIMA SMETA VUČIĆ

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

09.02.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proustaška hajka protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića uoči njegove posete Zagrebu ne prestaje! Ustaški ekstremisti pod maskom raznih udruženja takozvanih hrvatskih branitelja za ponedeljak najavljuju proteste u centru Zagreba, a Vučića nazivaju četničkim zločincem i agresorom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Hajka na predsednika Srbije

Ustaška hajka na predsednika Srbije počela je pošto je na zajedničkoj konferenciji sa komesarom EU Johanesom Hanom izjavio da ne želi da razgovara o zahtevu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija isplati ratnu odštetu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u posetu Hrvatskoj ide u dobroj veri, a da će srpsku delegaciju činiti stručni ljudi, koji žele da rešavaju probleme iz prošlosti, ali da pre svega razgovaraju o budućnosti.

- Nadam se da će i druga strana biti konstruktivna - istakao je srpski predsednik i dodao da je bio iznenađen i zaprepašćen temom koju je pokrenuo hrvatski premijer Andrej Plenković o ratnoj odšteti i podvukao:

Foto: dnevnik.hr/printscreen
Hrvati ne prestaju sa uvredama preko medija

- Da sam na njegovom mestu to pitanje ne bih pokretao. Plašim se da on i Hrvatska po pitanju ratne odštete ne samo da ne može ništa da dobije, već može mnogo da izgubi - poručio je Vučić i dodao da bi to mogao da potkrepi sa "hiljadama" argumenata.

Kako je rekao, video je da su predviđene demonstracije i protesti protiv njega i Srbije u Zagrebu tokom posete, ali je podvukao da nema problem sa tim, jer se nije plašio demostracija nigde u svetu, pa neće ni u Zagrebu.

- Moj posao je da radim za Srbiju i građane Srbije i to ću da radim. Želim da verujem da će druga strana biti konstruktivna - rekao je Vučić.

Ova krajnje dobronamerna i civilizovana državnička izjava raspomamila je hrvatske ekstremiste, jer su shvatili da Vučić neće dozvoliti bilo kome pa ni njima da od Srbije prave krpu. 

Vučić smeta Hrvatima jer nema nameru da se lažno izvinjava i prihvata izmišljene srpske zločine kao svojevremeno Boris Tadić, Vuk Jeremić, Saša Janković i njima slični.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Nikola D

09.02.2018 13:05

Vučić uvek govori istinu pravo u oči. To većini političara u Zagrebu smeta, jer bi hteli da drže svoje glasačko telo pod autohipnozom mržnje prema drugima.

miki

09.02.2018 13:07

Sram ih bilo kao i njihove medije, na takvim clancima..

Ana

09.02.2018 13:10

Vučić nema dlake na jeziku i nikome se neće dodvoravati.

Nera

09.02.2018 13:16

Hrvati ce sigurno pokrenuti pitanje ratne stete ali je ocigledno da ne ocekujemo da cemo i mi da uzvratimo istim pitanjem.U istom smo problemu.Predsednik Vucic dolazi unadi da mozemo da razgovaramo o nekoj uspesnijoj buducnosti a ne da kopasmo stalno o proslosti.