HRVATI, TAJ FILM NEĆETE GLEDATI: Ostali bez Vučićevog izvinjenja zbog govora 1995. godine!

Autor:

Vesti

13.02.2018

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić je danas u Vrginmostu ostao pri čvrstom stavu i odbio da se izvini zbog govora o srpskoj Glini iz 1995. godine, kada je rekao da Glina više nikada neće biti hrvatska.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić sa predsednicom Hrvatske

Vučić je rekao da je više puta naglasio da postoje "potpuno različiti pogledi na ono što se događalo". Naglasio je kako je poslednjih dana o sebi slušao mnogobrojne neistina i kleveta, i da "nema nikakvih teritorijalnih problema s Hrvatskom".

- Nikada nećete videti straha i potrebu da vam se dodvoravam. Granica Srbije i Hrvatske je na Dunavu. Ja sam bio veoma pristojan i nijedne sekunda nisam hteo na uvrede i klevete da odgovorim uvredama i klevetama. I danas sam o sebi slušao najgore moguće neistine. Čini se da vi ne razumete jednu stvar, imamo različite poglede na ono što se događalo pre 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne treba živeti. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsednik i premijer neće doživeti kad dođu u Srbiju - objasnio je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić u Hrvatskoj

"Izmislili ste Veliku Srbiju"

Novinari su insistirali na komentaru govora u Glini. Vučić je odgovorio: "Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema."


Vučić je primetio da pitanja novinara uglavnom služe za "ponižavanje predsednika Srbije ili nekog iz Srbije".

- Taj film, stoti put vam ponavljam, nećete gledati - rekao je Vučić novinarima i dodao:

Meni je teže palo što je na udaru kritika Kolinda Grabar-Kitarović nego što su mene vređali, rekao je Vučić.

Naš predsednik je pozvao Hrvate da za nekoliko meseci procene da li je ova poseta bila pametna ili ne, odnosno, odnosno hoće li Hrvati u Vojvodini i Srbiji živeti bolje ili gore.


- Veoma sam ponosan što se srpska delegacija ponašala racionalno, odgovorno i ozbiljno u trenutku koji iz raznih razloga za nas nije bio prijatan, rekao je predsednik, ponovivši kako će uputiti poziv hrvatskoj predsednici da poseti Srbiju i to pre leta. 

- U Srbiji neće biti histerije kao u Hrvatskoj, a onaj ko se toga ne bude pridržavao, imaće posledica. Mislim da je to dobra poruka -  dodao je.

Govor u Glini 1995.

Podsetimo, Vučić je 1995., svega nekoliko meseci pre Oluje, u Glini pozdravljao "junački narod" koji se pobunio protiv "ustaške vlasti".

- Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Niko više ne zna ni u ovoj sali za kakvu se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li mu to biti beogradski pašaluk ili nekakva AVNOJ-ska Jugoslavija, kakva će to država biti? Ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi i tu odstupanja biti neće - govorio je Vučić 1995. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
giga

13.02.2018 15:14

Nije im Vucic kao Tadic,da svaki put kad se pojavi u Hrvatskoj klekne i pocne da se izvinjava. Taj film nece videti od Predsednika.

Goran

13.02.2018 15:15

Da se čovjek izvine zato što je branio srpsku zemlju a Slobo je prodade.Danas su druge okolnosti i Vučić ih ne osporava ....ali Srbi znaju da neće moći tako večno.

Bojan

13.02.2018 15:18

Hrvatski novinari nisu dorasli našem predsedniku.

sasa

13.02.2018 18:04

@Bojan - Taj film nece gledati.