PUTIN ČESTITAO VUČIĆU DAN DRŽAVNOSTI: Građanima Srbije želim blagostanje i prosperitet!

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

14.02.2018

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin ocenio je da su rusko-srpski odnosi na visokom nivou i da se politički dijalog i plodna saradnja šire u različitim oblastima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin čestitao Dan državnosti

- Rusko-srpski odnosi, koji se zasnivaju na davnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti, na visokom su nivou. Širi se politički dijalog i plodna saradnja u različitim oblastima - naveo je Putin u pismu-čestitki upućenoj predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom praznika Dana državnosti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

- Toplo se prisećam našeg nedavnog sastanka u Moskvi, konstruktivnih i sadržajnih razgovora. Računam da ćemo nastaviti da zajedno radimo na daljem unapređenju celokupnog kompleksa bilateralnih odnosa za dobrobit bratskih naroda naših zemala. Želim Vam, gospodine predsedniče, dobro zdravlje i uspehe, a svim građanima Srbije - blagostanje i prosperitet - navodi se u čestitki Putina, koju je Vučiću danas uručio ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da će predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, kojom prilikom će biti obeleženo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dati snažnu potvrdu čvrstog prijateljstva dveju zemalja i odrediti prioritete buduće saradnje.

Čepurin je istakao da je zvanična poseta predsednika Vučića Hrvatskoj važna za Srbe koji tamo žive i da očekuje da se odrazi na poboljšanje njihovog položaja. 

Predsednik Srbije je zahvalio što je ruski ambasador u Hrvatskoj prisustvovao Velikoj narodnoj skupštini Srpskog nacionalnog veća, održanoj juče u Zagrebu, i time iskazao brigu za položaj tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika su razmotrili i mogućnosti za povećanje privredne saradnje Srbije i Rusije, s obzirom na poboljšanje ekonomskih pokazatelja u obema zemljama. 

Oni su ocenili da će predstojeće zasedanje Međuvladinog mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja dati snažan impuls sveukupnim ekonomskim odnosima, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Mili

14.02.2018 11:45

Brat nas Putin, uvek uz nas.

Darko

14.02.2018 11:51

Srbija i Rusija imaju pravo prijateljstvo na kojem mnogi mogu da zavide samo.

ana

14.02.2018 11:58

Veliki i pravi državnici uvek znaju kako treba uvažiti neku zemlju,ovo je gest koji nam govori da smo iako mali, vrlo bitni.

slobodan

14.02.2018 11:58

Rusija je uvek bila garnat samostalnosti Srbije. Dobro je imati veliku silu kako svog saveznika.