O ČEMU OVAJ PRIČA?! Haradinaj: Ostalo samo da Srbija prizna Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

28.02.2018

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, protiv koga je Srbija kao bivšeg komandanta takozvane OVK izdala poternicu zbog počinjenih ratnih zločina, izjavio je danas za Bi-Bi-Si (BBC) da je u potpunosti protiv "ustupanja teritorije" Beogradu i "promene granica", jer "takve priče dovode do tragedija".

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Ramuš Haradinaj

Na pitanje da li je spreman da ustupi severni deo teritorije Kosova Beogradu, kako bi se rešio spor između dve strane, Haradinaj je odgovorio da su "priče o teritorijama dovele do tragedija i ratova na Balkanu", istakavši da ne želi još jedan rat u regionu. 

Novinar britanskog medijskog servisa konstatovao je da Haradinaj ima "prozor mogućnosti", a to je, ističe novinar emisije "Hardtok", predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "koji je rešen da uvede Srbiju u evropsku budućnost i mnogima se čini spremnijim za kompromis nego što su to bili srpski lideri u prošlosti".

- Zainteresovani smo da sednemo za sto sa predsednikom Vučićem i da završimo ono što je ostalo otvoreno između Kosova i Srbije - a to je priznanje - rekao je Haradinaj. 


Međutim, naglasio je da o razmeni teritorija ne želi da razgovara jer je, ponovio je, to dovelo do ratova u prošlosti. 

- Ako otvorimo to pitanje, to je priča bez kraja i konca. Ja sam u potpunosti protiv toga. Još nosimo rane iz ranijih tragedija i ne želimo da ih ponovo otvaramo - zaključio je Haradinaj za BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
Goran

28.02.2018 17:56

Vidi se da čovjek nije u toku...

Leonardo

28.02.2018 19:33

@Goran - Srbija priznaje KIM kao deo sebe, svoje teritorije i svoje duse i postojbine, to priznajemo.

Gaga

28.02.2018 17:56

Haradinaj ne zna sta prica ... To su njegove zelje ,koje ce ostati ne ispunjene

Bojan

28.02.2018 17:59

Haradinaj je kontradiktoran. Izjave su mu smešne.