SANDA RAŠKOVIĆ: Postoje dokazi da su glasovi kupovani za 2.000 dinara!

Autor: Tanjug

Vesti

06.03.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefica poslaničke grupe opozicionog Pokreta za spas Srbije - Nova Srbija, Sanda Rašković Ivić, tvrdi da je na beogradskim izborima uočeno, kako je rekla, dosta "povreda prava izbornog procesa".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Sanda Rašković Ivić tvrdi da je bilo neregularnosti na glasanju

- Pre svega imamo povredu prava kandidovanja, to se odnosi na kandidaturu kod Belog. Imamo povredu prava glasanja, zatim davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem - rekla je Rašković Ivić, ustvrdivši da su glasovi birača kupovani za 2.000 dinara i da za to postoje dokazi.

Ona je na konferenciji za novinare, prvog dana prolećnog zasedanja parlamenta, rekla da je navodno bilo i zlouotrebe prava glasanja, načina sastavljana "netačnih biračkih spiskova, kao i povredu tajnosti glasanja".

Prema njenim rečima, nepravilnosti su zabeležene na osam biračkih mesta i dodala da je među tim nepravilnostima zabelelženo, kako tvrdi, postojanje paralelnih biračkih spiskova.

Navela je i da su na nekoliko biračkih mesta zabeleženi fizički incidenti, napadi na posmatrače i građane unošenje praznih biračkih listića, organizovanog kolektivnog glasanja.

Za te navedene nepravilnosti ona odgovornim smatra ministra policije Nebojšu Stefanovića, kojeg je nazvala "saučesnikom u mega malverzacijama".

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Savac

06.03.2018 12:50

Više je dokaza , da je Sanda izlapela.

mirko

06.03.2018 12:56

Od priče u mkrofon nma nikakve vajde to vam je narod pokazao u nedelju, ukoliko imate dokaza zašto ih niste dali nadležnim organima, i zašto niste podeli prigovore u vremenskom roku gde to treba da se uradi a ne pred novinarima da izigravate žrtvu zbog izborng debakla.

Ancica

06.03.2018 12:59

Neargumentovane optuzbe kako bi opravdali svoj debakl na izborima.

anja

06.03.2018 13:06

Sanda neka nam iznese te dokaze da su kupovani glasovi.