VUČIĆ SA PREMIJERKOM RUMUNIJE: Nisu priznali Kosovo, zahvalni smo im na tome

Autor: Tanjug

Vesti

08.03.2018

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bukureštu sa premijerkom Rumunije Vjorikom Danćilom koja je u njegovu čast priredila radni ručak, a teme razgovora su bile evropske integracije, ekonomska saradnja i bilateralni odnosi

RepublikaFoto: Tanjug
leksandar Vučić sastao se danas sa premijerkom Rumunije Vjorikom Danćilom

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa dve države koje predstavljaju model dobrosusedstva u regionu i zahvalio na kontinuiranoj podršci Rumunije u pogledu članstva Srbije u EU. 

Srbija izuzetno ceni principijelni stav Rumunije o nepriznavanju  nezavisnosti Kosova, poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije


Istakao je da je srpska strana zainteresovana za dalje intenziviranje ekonomske saradnje i naglasio da Srbija veoma ceni to što je Rumunija smatra najvažnijim ekonomskim partnerom u regionu.

Naveo je i da robna razmena između dve zemlje kontinuirano raste i da postoji prostor za unapređenje saradnje u automobilskoj, hemijskoj i građevinskoj industriji.

Sagovornici su konstatovali da je neophodno raditi na otvaranju graničnih prelaza i rekonstrukciji i modernizaciji železničke infrastrukture Beograd - Temišvar - Evropski pravac, kao i izgradnji autoputa Beograd - Temišvar, a tema razgovora bio je i položaj nacionalnih manjina u obe države.

RepublikaFoto: Tanjug

Predsednik Srbije ranije danas sastao se sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, a održali su i zajedničku konferenciju za medije. 

U nastavku radne posete Rumuniji predsednik Srbije sastaće se i sa predsednikom Senata Parlamenta Rumunije Kalinom Popeskuom Tarićanuom, kao i 
sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Liviju Dragneom, a na kraju posete, položiće venac na Spomenik neznanom junaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
ivana

08.03.2018 13:57

Sastao se u Bukurestu sa precednicom.

Zoran

08.03.2018 14:00

Odnosi su sa Rumunijom su poznati jos od davnina i nadamo se da ce tako ostati jos dugo.

Lazar

08.03.2018 14:00

Svi smo u Srbiji jako zahvalni Rumuniji koja nije priznala Kosovo i koja je time pokazala da je uz Srbiju i nas narod.

Mirko

08.03.2018 14:05

Rumunija postuje nas teritorijalni integritet i na tome smo im zahvalni.