STEFANOVIĆ ODGOVORIO ŽIVKOVIĆU: Sarađujemo i sa NATO i EU i sa Rusijom

Autor: Tanjug

Vesti

08.03.2018

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da Sporazum o saradnji MUP-a i Federalne službe obezbeđenja Rusije doprinosi približavanju i boljoj saradnji institucija.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Nebojša Stefanović

On je ocenio da se tim sporazumom ne čini ništa što može da ugrozi bezbednost Srbije.

Time je odgovorio na kritike poslanika Nove stranke Zorana Živkovića koji tvrdi da se tim ugovorom ugrožava suverenitet Srbije u oblasti bezbednosti.

- Vidim da u ovom sporazumu, bez obzira šta je u njemu napisano, svako čita ono što misli ili smatra, bez obzira što to tamo ne piše, i tumači prema nekim svojim opredeljenjima, zeljama i nadanjima -rekao je Stefanović. 

Pojasnio je da su predmet saradnje sa Federalnom službom obezbeđenja Rusije, koja se ne nalazi u sastavu ruskog MUP-a, saradnja s vrhunskim stručnjacima u oblasti bezbednosti, zaštite štićenih lica i objekata, razmena informacija u toj oblasti, zajednička obuka, korišćenje materijala, tehničkih i prevoznih sredstava, opreme, oružja i sredstava za vezu prilikom obavljanja poslova bezbednosti i zaštite. 

- Mi sarađujemo istovremeno i sa SAD i sa najvećim brojem država EU, što je valjda prirodno - rekao je Stefanović. 

Kako je naveo, širina saradnje i mogućnosti komunikacije Srbije omogućavaju da kvalitetne i dobre informacije o mogućem ugrožavanju naše zemlje imamo sa svih strana. 

- Nismo mi vlada koja je uselila NATO pakt u sedište svojih ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova. Nismo im mi davali informacije putem nestranparentnog sporazuma, nego sporazum dajemo Skupštini na usvajanje. Ne dajemo nikome ništa što može da ugrozi bezbednost Srbije, jer u svakom sporazumu piše da je u skladu sa domaćim zakonodavstvom - istakao je ministar policije. 

Kaže i da mu je žao što sporazum pokušavaju da ispolitizuju ljudi kojima očigledno saradnja sa Rusijom nije bliska, već bi, primećuje, više voleli saradnju sa NATO. 

- Mi to tako ne vidimo, mislimo da treba da sarađujemo sa svima - rekao je Stefanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Srbica

08.03.2018 17:17

Bez obzira na sve, nastavicemo saradnju sa obe zemlje a da pri tom sacuvamo svoju jedinstvenost.

Leontina

08.03.2018 17:26

Srbija saradjuje sa svima.Sirina saradnje moze biti samo prednost.

Perkan

08.03.2018 17:37

Potpuno je prirodno i normalno sarađivati sa svima. Živković priča budalaštine i želi na ovaj način samo da privuče pažnju na sebe.

stefan

08.03.2018 17:38

najbolje sa svima da se drze dobri odnosi,milion razlicitih misljenja naroda,jedni rusija jedni ono ovo,najbolje je ovako,znaju nasi sta rade...