HARADINAJ SA AMERIKOM RAZGOVARAO O BEOGRADU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.03.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i evroaziju Ves Mičel razgovarao je u Prištini i sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem o dijalogu sa Beogradom i transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
O čemu se tu zapravo radi - i šta spremaju?

Haradinaj je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zvaničniku SAD zahvalio na nesebičnoj podršci SAD u svim dosadašnjim procesima i istakao potrebu dalje podrške u integracionim procesima, ekonomskim odnosima i vladavini prava, dok je Mičel potvrdio podršku SAD Prištini u svim oblastima.

- Mi smo zahvalni za sve što su SAD učinile i rade za Kosovo, a takođe svi mi smo posvećeni stalnom prijateljstvu sa SAD  - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je, kako se navodi, rekao Mičelu da je kosovska vlada fokusirana na ekonomski razvoj.

Sastanku su prisustvovali ministar inostranih poslova, Bedžet Pacolil, zamenici premijera Enver Hodžaj i Dalibor Jevtića, zamenica američkog ambasadora na Kosovu, Kolin Hiland i diplomatski predstavnik Prištine u SAD, Vlora Čitaku.

Mičel je ranije danas razgovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, a sutra će boraviti u zvaničnoj poseti Skoplju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading