KAMEN TEMELJAC ZA NOVU FABRIKU: Vučić sa predstavnicima kompanije "Eseks Jurop" u Zrenjaninu!

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2018

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije "Eseks Jurop" u Gradskoj upravi Zrenjanina, a nakon toga će prisustvovati poilaganju kamena temeljca za fabriku te kompanije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Vučić u Zrenjaninu

"Eseks Jurop", sa sedištem u Francuskoj, je evropska podružnica kompanije "Superior eseks" iz Sjedinjenih Američkih Država i vodeći je dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora.

Usmerena je na inovacije, sa ciljem predstavljanja novih rešenja u oblasti elektrifikacije vozila, te doprinosa razvoju obnovljivih izvora energije.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Kamen temeljac za novu firmu

Ta kompanija će na placu od sedam hektara u Zrenjaninu izgraditi proizvodni pogon od 14.000 kvadratnih metara i poslovni prostor od 2. 000 kvadrata, uz ulaganje, prema ranijim najavama, oko 30 miliona evra za izgradnju pogona, kao i zapošljavanje između 160 i 170 ljudi.

Kompanija "Superior eseks", sa sedištem u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državana, globalni je lider sa 85 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica i deo je južnokorejske "LS Grupe", vodeće kompanije u oblasti elektromaterijala i elektronike, čiji ukupni promet iznosi 19 milijardi dolara.

Proizvodni kapaciteti kompanije "Superior eseks" obuhvataju postrojenja na tri kontinenta, uključujući fabrike u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
hani

14.03.2018 13:48

U Zrenjaninu ce biti divnih fabrika.

jana

14.03.2018 13:49

Bice prilike za nova radna mesta.

Kika

14.03.2018 13:51

Dok se radi i gradi, ima nade. Samo tako da se nastavi i odlicno

Uroš

14.03.2018 13:57

To su prave vesti,nove fabrike i nova radna mesta.