Obeležena godišnjica NATO bombardovanja na Straževici: Stefanović i Antić položili vence

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2018

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na brdu Straževica, nekadašnjoj bazi Vojske Jugoslavije, obeleženo je danas 19 godina od početka NATO bombardovanja 1999. godine. Vence na Spomen-obeležju "Glasnik sa Straževice", poginulim pripadnicima Vojske Srbije u bombardovanju položili su ministri u Vladi Srbije, Nebojša Stefanović i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, kao i predstavnici Gradske opštine Rakovica.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović polaže venac na Straževici

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da cela Srbija danas odaje počast svim žrtvama nepravedne i brutalne NATO agresije koja je 1999. pogodila našu zemlju, i naveo da je Straževica, bombardovana svih 78 dana trajanja napada, simbol otpora, razaranja, žilavosti i upornosti srpskog naroda.

- Sa ovog mesta zato šaljemo poruku da će se ova generacija svim snagama boriti za mir i da u Srbiji više nikada ne bude stradanja, kao i da se u Beogradu i drugim gradovima Srbije više nikada ne čuju sirene za uzbunu od bombardovanja - rekao je Antić. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, dužnost srpskog naroda je da sa posebnim pijetetom odaje počast onima koji su dali život za slobodu Srbije i nevinim žrtvama bombardovanja, a Vlada Srbije će, kako kaže, nastaviti da pomaže porodicama nastradalih i ranjenih.

 

- Duboko verujem da ćemo danas, u 21. veku, i dalje negovati patriotizam, ali se istovremeno nadam da se patriotizam više nikada neće ogledati u tome da se daju životi za Srbiju, već da se živi za Srbiju - rekao je Antić.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO

On je uveren da će se Srbija ubuduće razvijati "na osnovama mira, stabilnosti, ekonomskog razvoja, većeg i boljeg kvaliteta života", ali da nikada neće, kako kaže, zaboraviti i da će uvek poštovati žrtve svih onih koji su dali život za slobodu Srbije i tokom NATO bombardovanja i tokom svih oslobodilačkih ratova.

Vence na "Glasnika sa Straževice" položili su i predstavnici Generalštaba Vojske Srbije, boračkih organizacija i porodice pripadnika vojske poginulih u bombardovanju Straževice 1999. godine, a održan je i kulturno-umetnički program.

Straževica je bila jedina lokacija u Beogradu koja je bombardovana svih 78 dana, koliko je trajao i napad, tokom kojeg su, vršeći svoju dužnost u bombardovanju 27. marta 1999. godine poginula dvojica zastavnika Vojske Jugoslavije Vlastimir Lazarević i Vladimir Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
Mrgud

24.03.2018 13:43

Dali su živote da bi nas zaštitili.

kontesanera

24.03.2018 13:44

Još jedno tužno sećanje i odavanje počasti onima koji su stradali u zločinačkoj agresiji NATO pakta.

Fedor

24.03.2018 13:46

Srbija će se uvek braniti ako nas neko bude opet ovako napao .

Hana

24.03.2018 13:46

Srbija će se uvek sećati žrtva NATO agresije!