KUPUJU SRBE ZA 5.000 EVRA DA UĐU U VOJSKU KOSOVA: Priština ulaže veliki novac u PAKLENI PLAN

Autor:

Vesti

25.03.2018

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji kupuju Srbe za vojsku Kosova!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
6 do 8 hiljada vojnika trebalo bi da ima Vojska Kosova

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, vlasti u Prištini vrbuju srpske mladiće, posebno one iz siromašnijih porodica, i nude im 5.000 evra samo da pristanu da budu deo buduće vojske Kosova, u koju planiraju da pretvore postojeće Kosovske bezbednosne snage.

Cilj je da ispune kvotu od 10 odsto pripadnika manjina u redovima svoje planirane vojske, koja bi, prema njihovim projekcijama, trebalo da ima između 6.000 i 8.000 vojnika.

Drecun: Oni već duže vreme pokušavaju na svaki način da privuku Srbe u te jedinice

Vlasti u Prištini, a najviše Hašim Tači, više puta su pokušale da proguraju formiranje vojske Kosova bez obzira na to što je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244. Kako smatraju, u tome će im mnogo pomoći ako uspeju da predstave međunarodnoj zajednici da ima dosta Srba koji su u sastavu tih jedinica.

O perfidnim radnjama Prištine govorio je nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je zamolio mlade Srbe sa Kosova da ne pristupaju Kosovskim bezbednosnim snagama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zveckanje oružjem

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, kaže da bi jedino pripadnici iz redova Srba takvoj formaciji mogli da daju legitimitet.

- To nije ništa novo, oni to rade već duže vreme. Da bi ta formacija imala opravdano postojanje i dobila zeleno svetlo, moraju da imaju pripadnike manjinskih zajednica, a najznačajnije im je da imaju predstavnike srpskog naroda da im se ne bi prigovorilo i da bi mogli da kažu: "Kome smeta vojska u kojoj su i Srbi." Međutim, i takva formacija nikako ne bi mogla da bude činilac povećanja bezbednosti na Kosovu - kaže Drecun.

Srbi na KiM eventualno formiranje vojske Kosova vide kao veliku opasnost

Nenad Rašić, bivši ministar u kosovskoj vladi

Nenad Rašić, bivši ministar za socijalna pitanja u kosovskoj vladi, s druge strane nema informaciju o potkupljivanju, ali kaže da poslednja garnitura Srba, primljena u KBS prošle godine, nije prošla neophodne procedure.

- Nisu prošli sve psihofizičke testove uobičajene za prijem u vojsku, a čak su primani i stariji od 25, koliko je traženo konkursom, verovatno kako bi ispunili kvotu - ističe Rašić i dodaje da Srbi na KiM eventualno formiranje vojske vide kao veliku opasnost.

Opasnosti ako Priština napravi armiju
- Stvaranje osećaja straha kod Srba
- Lakše nasilno osvajanje severa Kosova
- Odlazak Kfora, koji jedino štiti Srbe
- Stvaranje privida da lažna država Kosovo funkcioniše u svim segmentima
- Udružene vežbe sa vojskom Albanije kao uvod u pravljenje zajedničke države

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading