BRUKA! Pazar jedini grad koji nije obeležio godišnjicu NATO bombardovanja

Autor: Republika

Vesti

25.03.2018

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polaganje venaca i paljenje sveća povodom sećanja na početak bombardovanja 1999. ove godine izostalo je u Novom Pazaru. Na obeležavaju, kod spomenika žrtvama NATO bombardovanja samo muž stradale Dragice Biorac novinarke TV Jedinstvo.

U Novom Pazaru bez ceremonije sećanja na NATO žrtve

Svake godine kod spomenika tragično nastadalim građanima Novog Pazara 31. maja 1999. godine budu pripadnici vojske, policije, lokalni funkcioneri... Ove godine niko. 

Suprug poginule novinarke Rodoljub Biorac kaže za Srpski telegraf da  je danas prvi put nakon 19 godina sam kod spomenika tragično nastadalim građanima Novog Pazara  i da mu nije jasno zbog čega.

- Ove godine nema nikoga, osim mene. Šta je u pitanju ne znam. Ja se sećam i 24. marta i 31. maja kada su naši ovde izginuli. Tako da ne mogu ostati kući na ovog dana ni dana kada sam izgubio svoju ženu. Tera me dug prema svim žrtvama NATO agresora - kaže Biorac. 

Prošle godine na ovom mestu je obeležen početak bombardovanja. Iz Gradske uprave nezvanično saznajemo da će obeležavanje stradanja Novopazaraca biti 31. maja, a da se za sećanje na početak NATO agresije nisu ns vreme organizovali i da je gradonačelnik bio odsutan. 

U bombardovanju zgrade u ulici Stevana Nemanje 31.maja 1999.godine poginulo je 11 Novopazaraca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading