Ministar Vukosavljeviću o zabrani: "OZBILJAN GAF PRIŠTINE"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.03.2018

11:53 >> 12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da to što mu nije dozvoljeno da na Kosovu i Metohiju poseti danas i sutra manastire i hramove predstavlja ozbiljan gaf i veliki propust koji ne doprinosi ukupnoj situaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladan Vukosavljević

Kosovska policija je oko 11. 30 sati na administrativnom porelazu Jarinje onemogućila prolaz ministru Vukosavljeviću, iako je njegova poseta uredno najavljena. 

- Mislim da se radi o jednom kapricu, koji je besmislen i pogrešan - rekao je Vukosavljević na administrativnom prelazu Jarinje.

Dodao je da je sve bilo pripremljeno za posetu našim manastirima, kulturnoj baštini, pripremljeni pokloni za sestrinstva i bratstva koja u manastirima žive...

- Ova odluka zaista predstavlja jedan ozbiljan gaf i veliki propust i ne doprinosi ukupnoj situaciji. Bez obzira na ove trenutne okolnosti srpska kulturna baština na KiM sija jakim sjajem već više od 800 godina i nastaviće i u budućnosti - naglasio je Vukosavljević.

Kako je rekao, svi smo mi sazdani na temeljima te baštine, čitava naša država, naš identitet i to će tako nastaviti da bude i u budućnosti. 


- Bez obzira kako se ko bude ponašao, mi ćemo nastaviti sa ovim pokušajima. Sa žaljenjem konstatujem da ova poseta nije uspela, ali u svakom slučaju ovo ništa ne znači i nastavićemo da pomažemo naš narod, naše crkve, manastire... - poručio je ministar.

Posle zabrane izrečene Marku Ðuriću, Nikoli Selakoviću i ministru Aleksandru Vulinu, i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću danas nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. 

Ministar kulture danas i sutra trebalo je da obiđe manastire na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading