SMIRENE TENZIJE U MITROVICI? Predstavnici Srba krenuli na razgovor sa Vučićem!

Autor: blic.rs

Vesti

27.03.2018

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutro u Kosovskoj Mitrovici za sada protiče mirno. Na smirivanje tenzija pozvao i predsednik Srbije. S njim će danas razgovarati predstavnici Srba s KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Krenuli za Beograd

Kako se saznaje oni su jutros rano krenuli u Beograd, gde će predsednika Srbije i najviši državni vrh obavestiti o odluci da napuste Vladu Kosova.

Podsećamo, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uhapšen je juče oko 17 časova u Kosovskoj Mitrovici gde je prisustvovao unutrašnjem dijalogu o KiM. 

Policija tzv. Kosova pod punom opremom upala je u prostorije Mitrovačkog dvora gde se održavao okrugli sto. Bacili su suzavac, lomili stakla i uz pretnju oružjem gurnuli na zemlju sve prisutne. Čuli su se pucnji, eksplozija i uzvici na albanskom jeziku. Tom priliko više od 30 ljudi je povređeno.

Đurića je više desetina policajaca naoružanih dugim cevima sa fantomkama na licu sprovelo do policijske stanice u Prištini, gde je saslušan i potom proteran u centralnu Srbiju preko Merdara- tu ga je preuzela srpska policija, u Kuršumliji mu je ukazana lekarska pomoć posle čega se uputio za Beograd. 

Predsednik Srbije je zbog toga hitno sazvao sednicu saveta za nacionalnu bezbednost koja je prvobitno bila zakazana za danas. 

U Kosovskoj Mitrovici bilo je izuzetno napeto posle hapšenja Đurića, u gradu su se čule sirene a građani su bili uznemireni zbog brutalnih scena hapšenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
momo

27.03.2018 07:41

Težak dan za Srbe na Kosovu.

Aca

27.03.2018 07:44

Tenzije treba smiriti.

sasa

27.03.2018 08:36

@Aca - Mir i stabilnost su najvazniji

Vladimir

27.03.2018 07:50

Vreme je za slogu. Treba Prištini na jučerašnju provokaciju dati jedinstven odgovor.