U KOM JE SADA FILMU?! Tadić: Samostalni ZSO vređanje zdravog razuma

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SDS Boris Tadić večeras je izjavio da je jasno da odlazak srpske delegacije na tribinu u Kosovsku Mitrovicu nije bio odobren, a da je najavljeno formiranje ZSO od strane predstavnika Srba na KiM "vređanje zdravog razuma".

RepublikaFoto: Tanjug
O čemu priča?! Boris Tadić

Tadić u pisanoj izjavi medijima rekao da je "jučerašnji događaj samo očekivan sled u nizu takvih predstava". 

Kaže i da iako predsednika Srbije Aleksandra Vučića "medijski i marketinški moguli lažno predstavljaju kao čuvara nacije i garanta stabilnosti, a nažalost podršku mu daje i međunarodna zajednica", ne bi trebalo zaboraviti da su istovetnu podršku davali i "Miloševiću nakon što je potpisao Dejtonski sporazum". 

Navodi da Vučićeva taktika "paljenja nacionalističkih požara i konflikata" ima cilj okupljanja nacije oko lika "vođe spasioca", što kaže, civilizacijski unižava Srbiju i vrlo brzo može i "da spali svaki njen legitimni nacionalni interes i na Kosovu i mogućnost oporavka i ekonomskog razvoja".

Tadić dodaje i da je srpska delegacija otišla juče na Kosovo uprkos jasnom upozorenju šta će se desiti i uprkos tome što je potpisivanje Briselskog sporazuma legalizovalo takvu vrstu procedure i na severu Kosova. 

Prema njegovim rečima Marko Đurić i "predstavnici tzv. Srpske liste, a ustvari Vučićeve stranke na Kosovu, su dobrovoljno preuzeli uloge u ovom teatru", a da je potpuno jasno da dolazak srpske delegacije u Kosovsku Mitrovicu nije bio odobren.


Dodaje da su "i Tači i Haradinaj" dali svoj doprinos predstavi prekomernom upotrebom sile policijskih snaga.

Tadić kaže i da je najavljeni konačni odgovor Srbije da će unilateralno uspostaviti ZSO bez učešća Prištine "vređanje zdravog razuma svakog mislećeg čoveka".

Objašnjava da je potpisom na Briselski sporazum prihvaćen "pravni sistem nezavisnog Kosova na čitavoj teritoriji pokrajine" te da takva zajednica "nije moguća izvan tog pravnog sistema". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Maja

27.03.2018 19:57

Jel ovaj gledao juče TV?

nole

27.03.2018 19:58

Tadicu ti si doveo Srbe u ovu situaciju zato . cuti.

robinhude84

27.03.2018 19:59

Tadic kao da je pao sa Marsa!

dobrila

27.03.2018 20:01

A sto se Tadic vredja kad njegov razum nije zdrav?