VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA PUTINOM: Srbija za Rusiju ključna u Evropi

Autor: Tanjug

Vesti

28.03.2018

16:21 >> 16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je vođen povodom poslednjih incidenata na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Razgovarao sa predsednikom Rusije: Aleksandar Vučić

- Mi smo pre 30 minuta završili razgovor i ako smem to da kažem, osetio sam najviši nivo podrške. Predsednik Rusije poručio da je Srbija najvažnija zemlja na Balkanu pa i u Evropi! Putin je rekao da je Srbija najvažnija zemlja na Balkanu i u Evropi, i rekao je da je po pitanju Kosova veoma snažno osudio napad na Marka Đurića i upad ROSU na sever Kosova. Pitao sam ga za savet, obzirom da smo se složili da se situacija reši mirnim putem. Rusi će u različitim institucijama preduzeti određene mere po tom pitanju - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da nije zadovoljan reakcijom zapadnih zemalja.

- Nemam više šta da krijem, suviše sam u politici, predsenik sam Srbije, i mogu da govorim najotvorenije, da zavšim o razgovoru sa Putinom, dogovorili smo se da budemo u stalnom kontaktu, kao i sa predsednikom Lukašenkom. Izrazio sam saučešće u ime Srbije u vezi tragedije u tržnom centru. Imaćemo do sada najznačajniju i najvažniju podršku. Srećan sam što ne moramo da se izvinjavamo što je Marko Đurić uhapšen - naveo je predsednik Srbije. 

Govoreći o dešavanjima i Mitrovici kada je uhapšen Marko Đurić, Vučić je istakao da je tada "neko glumio policiju" i da nije policija ta koja "upada sa dugim cevima". 

Nezadovoljan reakcijom Zapada

Na pitanje da li je zadovoljan kako je Zapad reagovao, predsednik Srbije kaže "naravno da nisam". 

- Mislim da ćemo svaku vrste podrške imati od Rusije, dogovorio sam da budemo u stalnom kontaktu, a razgovarao sam i sa Lukašenkom - istakao je Vučić. 

- Čekao sam samo da mi neko kaže da mi treba da pošaljemo izvinjenje, kao kada smo se držali Ustava i rekli da je Kosovo Srbija, pa poslali voz. Tada su se strašno naljutili na nas, pa smo se pola godine izvinjavali - rekao je Vučić. 

Vučić je u intervjuu za televiziju Prva pričao i o pojedinim medijskim tekstovima o tome da je razmatrao da pošalje vojsku na Kosovo nakon dešavanja u Mitrovici. 

Slanje srpske vojske na Kosovo

- Ne vidim šta je tu sporno, podrazumeva se da to razmatram, ali nisam doneo tu odluku. Da jesam, to je nešto što ne bilo moglo da se krije. A da li sam razmatrao? Naravno da jesam. Svaki put kada imate takvu neku situaciju morate i to da razmotrite. Ipak, izabrao sam mir i uvek ću tako ako ne bude došlo do toga da nemamo druge - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Mario

28.03.2018 16:32

Srbija je kljucni faktor mira u Evropi, Rusija to zna.

Branko

28.03.2018 16:35

Putin sigurno neće ostaviti naš narod na cedilu.

ivana

28.03.2018 16:39

Podrska tamo mocne zemlje i Putina puno znaci Srbiji.

stefan

28.03.2018 16:44

Prijateljstvo se mora sacuvati.