"NEKI SU DOBRO RAZUMELI DA SE NE IGRAJU SA SRBIJOM"

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neću da govorim o špekulacijama medija, ali ja sam po Ustavu nadležan za komandovanje Vojskom Srbije i moj posao je da štitim naš narod i građane naše zemlje", rekao je večeras predsednik Alelksaandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

On je tako odgovorio na pitanje RTS o špekulacijama medija da je nameravao da "pošalje vojsku na Kosovo", i istakao da takvu odluku nije doneo, ali da su, posle svega, "neki dobro razumeli da sa Srbijom nije vreme da se igraju".

Ustavna odgovornost

- Kosmet je deo teritorije Srbije po Ustavu, imamo posebna pravila, ali i drugi moraju da ih poštuju, a to je da nema dugih cevi i da nema oružane sile na severu Kosova bez dozvole lokalne zajednice u skladu sa Briselskim sporazumom i aktima koje smo potpisali i dogovorili sa NATO. Ako se to desi, onda mi moramo da vidimo šta radimo kako bismo zaštitili naš narod. Ja nisam takvu odluku doneo - rekao je Vučić i pojasnio:

- Da jesam, bili biste upoznati, iako imam ustavno ovlašćenje da takvu odluku donesem, a nadam se da neću nikada i sve ću da dam od sebe da je nikad ne donesem. A da li je to jedna od mogućnosti koju uvek razmatran kada je srpski narod ugrožen? Podrazumeva se, to je moja ustavna mogućnost, ustavno pravo i ustavna obaveza kad su zemlja i srpski narod ugroženi - naveo je srpski predsednik. 

Ne zaboravite, istakao je, ponovio sam to više puta, ponovio sam to svim međunarodnim predstavnicima.

- Nekoliko puta sam rekao - moje reči nisu šala, da svoje reči držim posebno kada su ozbiljne i odgovorne. Rekao sam, nikada više neću dozvoliti da se Srbima dogode Oluja i Bljesak, jer, imaćemo traume i ožiljke narednih stotinu godina posle teških poraza koje smo doživeli i ćutanja i činjenice da smo se pravili gluvi i slepi kada su nam se najteže tragedije našeg naroda dešavale. Neće biti više Oluje, neće više biti Bljeska - naglasio je predsednik Vučić.


Primetio je da nije veliki, harizmatičan lider kao Slobodan Milošević, da nije mnogo pametan, dobar, fin i šarmantan i uspešan kao Tadić i Koštunica, ali da u njegovo vreme neće biti ni Oluje, ni Bljeska, niti će biti srpskih poraza.

Mir i stabilnost

Vučić je rekao da je gotovo apsolutan siguran da ćemo umeti da sačuvamo mir i bezbednost za naše ljude. 

- Šta ja razmatram to je pitanje mog tima, moje odluke. Kao što vidite takvu odluku nisam doneo, ali čini mi se da su neki dobro razumeli da sa Srbijom nije vreme da se igraju i da Srbija nije onoliko slaba koliko bi želeli da jeste - zaključio je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading