"Tači je pred vojskom Jugoslavije trčao, pred vojskom Srbije će PUZATI"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.03.2018

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je visoka predstavnica EU Federika Mogerini, nakon brutalnog napada na Srbe u Mitrovici, došla samo u Beograd jer sa Beogradom razgovara, dok u Pristini naređuje. On se osvrnuo i na Tačijevu "silnu hrabrost".

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

On je naglasio da je Brisel prepoznao da se mora razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucićem ukoliko "žele mir u regionu", jer je situacija došla "do ivice".

Za predsednika Srbije kaže da ima strpljenja, da bi on lično na napade na Srbe odgovorio "pokazivanjem snage", ali da je Vučić bio tu da kaže da postoji diplomatija.


- Kao što ste videli bio je u pravu. Međutim, važno je da poručimo svakome - nema ponavljanja martovskog pogroma, neće biti novog Bljeska i Oluje - rekao je Vulin za Pink.

Komentarisući izjavu Ramuša Haradinaja da nije pročitrao Briselski sporazum on je rekao da je teško pregovarati sa čovekom koji je karijeru započeo kao terorista koji je ubijao druge ljude.


- Priština šalje poruku hoćemo sever KiM, ali ne i Srbe, hoćemo manastrire, ali ne i SPC - naglasio je Vulin i dodao da su Tači i Haradinaj ujedinjeni kada su Srbi u pitanju, a da su inače međusobno u sukobu i da je najružnije stvari o Haradinaju čuo od Tačija.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači i nije toliko hrabar

Brutalni napad na Srbe u Mitrovici i hapšenje Marka Ðurića okarakterisao je kao teroristicki napad i otmicu direktora Kancelarije za KiM.

- Države hapse, a terorističke organizacije otimaju. To što u Prištini kažu da su terorističkim napadom na Srbe potvrdili svoj suverenitet onda bi tako i Al Kaida i Islamska država bile suverene - naglasio je Vulin.

On je rekao da Vojsci Srbije niko ne može da naređuje spolja i da jedino može da naređuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Što se Tačija tiče i njegove silne hrabrosti, prošli put je pred Vojskom Jugoslavije trčao, sledeći put pred Vojskom Srbije će puzati, samo ako bude potrebno - zaključio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Pamela

30.03.2018 09:42

Zaista je tesko sedeti za istim stolom sa takozvanim predsenikom Kosova kada znat eda je on ubica i mafijas, a sebe aziva predsednikom koji i dalje nastavlja da preti nama i da nas proziva. Zaista imajaku podrsku Zapada.

sasa

30.03.2018 09:43

Taci je mnogo sebi dao za pravo

Leonardo

30.03.2018 09:46

Da se oni nisu prislepali velikim silama, ispeglali bi njih do Tirane.

goran

30.03.2018 10:06

To su obične kukavice i sirovine za koje uvek neko drugi ratuje...Lice u lice sa Srbima nemaju nikakve šanse.