DALEKO VAM VAŠE MORE DA JE JEDINO NA SVETU, SRBI BI GA ZAOBIŠLI! Revolt zbog Grčke podrške Kosovu u SAVETU EVROPE

Autor:

Vesti

20.04.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više naših ljudi zaklinje se da će na odmor u neku drugu zemlju

DALEKO VAM VAŠE MORE  DA JE JEDINO NA SVETU, SRBI BI GA ZAOBIŠLI! Revolt zbog Grčke podrške Kosovu u SAVETU EVROPE

Foto: Tanjug Vladimir Pori, Telegraf Vladimir Lukic, Profimedia

Stav Grčke u Savetu Evrope da takozvanu državu Kosovo treba primiti u članstvo razbesneo je Srbe, pa se ovih dana neretko mogu čitati oproštajni komentari od nekada bratskog odnosa s ovom državom. U tom tonu oglasio se i Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, koji je istakao da njegova noga više tamo neće kročiti.


LAŽNI PRIJATELJI


Glišić je posebno rezigniran stavom grčke predstavnice Dore Bakojani, koja je, kako je rekao, pokazala da su nam Grci lažni prijatelji.


- Živ ne bih otišao u Grčku na more. Više moja noga tamo neće kročiti! Daleko im lepa kuća, da je njihovo more jedino na svetu, više me ne bi videlo. One koji su lažni prijatelji tako treba i da tretiramo. I neprijatelja isto tako. Kako nešto što ne postoji može da se primi? Hajde da onda prime i nedođiju ili, evo, da izmislimo neku državu. Oni kao daju neko obrazloženje, tamo je demokratija, vladavina prava. Kakva, bre, vladavina prava, pa u vreme aparthejda nije bilo takvog progona jedno

g naroda kao što je sad slučaj na Kosovu i Metohiji sa Srbima - naveo je Glišić.

Podsetimo, jedino je poslanica grčke partije Siriza Nina Kasimati glasala protiv, ali to nije ublažilo gnev srpskog fudbalera Nemanje Matića, koji trenutno igra za Olimpik iz Liona. Matić je poslao kratku, ali efektnu poruku.


- Eh, Grci, bivša braćo, ovo vam nećemo oprostiti - napisao je Matić na Tviteru.
Dejan Miletić, politički analitičar, u razgovoru za Srpski telegraf kaže da su Grci svojim postupkom u Savetu Evrope napravili veliku grešku.


IZNEVERILI KOMŠIJE


- Ovde se radi o jednom principu koji Grci nisu ispoštovali. Režim Grčke trenutno teži ka tome da se što više približi Bajdenovoj administraciji da bi pridobili podršku SAD u svom odnosu s Turskom, pa su u svemu tome zanemarili odnos s nama. To je pogrešno jer se Bajdenovoj administraciji bliži kraj, a mi smo im opet komšije i odnos sa Srbijom treba da neguju zbog mnogih naših zajedničkih interesa - smatra Miletić.
On ističe da veruje da će se ova odluka odraziti i na odlazak našeg naroda na grčko primorje jer nas mnogo više boli kad ovakav udarac dobijemo od nekog koga smo smatrali za prijatelja i na koga smo dosad računali.


Dajković: Nema više Mila, dođite u Crnu Goru


Dok iz Grčke dolaze samo ružne vesti, iz Crne Gore Srbe pozivaju i jedva ih čekaju. Upravo je takav komentar uputio predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, koji je za naš list rekao da je duboko razočaran stavom Grčke u Savetu Evrope.
- Želim da poručim građanima Srbije da je vreme da Grčku zamene crnogorskim letovalištima, imajući u vidu da smo oterali antisrpsku vlast Mila Đukanovića. Što se mene tiče, ja više ni giros neću jesti, a kamoli poći u Grčku - kazao je Dajković.


Cene čist bezobrazluk od Pefkohorija do Tasosa


Osim pravednog gneva zbog stava Grčke u Savetu Evrope, mnoge naše građane put će odvesti na drugu stranu i zbog poskupljenja koje predstavlja čist bezobrazluk.
Kako je naš list već pisao, pravdajući se svim i svačim, od rata u Ukrajini do inflacije, Grci su sve toliko poskupeli da će letovanje koštati od 20 do 30 odsto više nego lane. Samo prostim uvidom u ponude srpskih turističkih agencija kosa se diže na glavi, a novčanik plače. Tako se nudi desetodnevni najam apartmana na Sartiju za čak 510 evra po osobi. Na Pefkohoriju je još skuplje, do 550 evra po osobi, a na Tasosu 850, zbog čega još nije rasprodat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)

Loading
Kajzer Soze

20.04.2024 10:53

Pa svuda su aranžmani poskupeli 20% u odnosu na prošlu godinu. Nije Grčka jedina. A što se tiče letovanja, nisam u nju kročio 10 godina, uglavnom idem u Tursku i Bugarsku koje su mnogo ptistupačnije. Naši se sad zaklinju da neće u Grčku na more, ali čim dođe jun i zvezda upeče, videćemo koliko vredi to zaklinjanje. Idu Srbi i u Albaniju i u Hrvatsku, pa čisto sumnjam da u Grčku neće.

Bakana

20.04.2024 19:26

Ako malo ponosa i dostojanstva imamo, staviti ih na totalni ignor ali u svemu. Nešto nisam sigurna baš, zaboraviće brzo...