OŠTRA POLEMIKA U SKUPŠTINI: Martinović i Živković u glavnim ulogama

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe SNS Alekasndar Martinović i samostalni poslanik Zoran Živković polemisali su danas u vezi sa niškim Aerodromom "Konstantin Veliki" zbog čega je kratko određena pauza o radu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Martinović

Martinović je kazao da je 2010. godine zaključen štetan ugovor između Vlade Srbije i Ministarstva odbrane i Grada Niša koga je tada predstavljao Miloš Simonović iz Demokrastke stranke (DS).

Martinović je govoreći o Aerodromu "Konstantin Veliki" koji je prethodnih dana glavna tema u javnosti nakon preporuke da se vlasništvo tog preduzeća prebaci na državu, kazao da je taj ugovor bio štetan za sve strane, pa i za sam aerodrom.

On je dodao da je ugovornu obavezu po tom ugovoru iz 2010. godine prema Ministarstvu odbrane, kao naknadu za prenos nepokrentosti sa vojnog aerodroma Niša na grad Niš, grad nije izvršio i da je davno istekao rok za izvršenje te obaveze.

- Za sve one koji ovih dana vode kampanju protiv Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i protiv rukovodstva grada Niša, a pitanje je i za Zorana Živkovića i Borisa Tadića i za Mirka Cvetkovića - šta bi bilo kada bi Srbija u ovom trenutku pokrenula sudski spor zbog toga što Niš nije ispunio svoje obaveze prema Srbiji, a tiču se Aerodroma u Nišu - pitao je on.

On je naveo da je sam aerodrom 2010.godine bio procenjen na 55 miliona evra, a kasarna "Bubanjski heroji" na nesto više od 11 miliona evra.

- Govorim o vrlo velikim brojevima koji vam govore o razmeri štete koju su predstavnici bivšeg režima naneli Republici Srbiji - rekao je Martinović.

Istakao je da su oni, koji danas drže predavanja kako je današnje rukovodstvo Niša donelo katastrofalnu odluku, jer je odlučilo da Aerdorom Niš ustupi državi, svoju obavezu prema Ministarstvu odbrane izvršilo sa nula odsto i time je, dodaje, naneta ogromna šteta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Kujundžić
Zoran Živković

Živković je uzvratio da se nastavjla pravljenje farse od parlamenta i da je "perthodni govornik" izneo niz neistina.

- Naravno da jeste ta otimačina niškog Aerodroma Nišlijama tema. Nije to pitanje da li će neko da ga stavi na leđa i da ga prenese. Ja sam mislio da ministri i ministarke u Vladi znaju da je to nemoguće, čak i kad bi hteli - rekao je Živkovcih aludirajući na ministarku Zoranu Mihajlović.

Lider Nove stranke je rekao da nije tačno da nije urađeno ništa, te da je aerodrom obnovljen posle bombardovanja, a uvođenjem "lou kost" kompanija unapređeno je poslovanje.

- To su razlozi da taj aerodrom radi dobro, a ne da radi loše, kako kaže SNS vlast i centralna i lokalna. Kažu da je to loše i da to mora da se uzme gradu - rekao je Živković.

Naveo je da nije učestvovao u ugovoru iz 2010. godine, jer je tada bio već šest, sedam godina van politike, bez bilo kakvog uticaja.

- Nemojte da prebacujete odgovornost na prošlost...manite se ćorava posla, nego rešavajte probleme. Svako od nas može da potegne i da kaže - bivša vlast - rekao je Živković.

Martinović je upitao zašto Živković, kada je bio premijer 2003. godine nije preneo vlasništvo sa Republike na Grad Niš.

- Mogao je to da učini, ali nije učinio - zaključio je Martinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Darko

03.04.2018 15:38

Da li je DS zakljucila neki normalan ugovor koji nije nastetio Srbiji?

Vuk

03.04.2018 15:41

Zna se ko je kriv za lose stanje Niske kase,a to je zuto-ridja-lopovska vlast koja je prezaduzila i opljackala grad i gradjane Nisa,a sadasnja vlast se bori da vrati daj dug i da nadje posao za Nislije,a ovi sto protestuju su u stvari oni sto su i opljackali grad.

lena

03.04.2018 15:53

Zivkovic prvi buku..

Kika

03.04.2018 15:54

Imamo predsednika drzave koji ce doneti odluku sta i kako raditi. U njegove odluke ne sumnjam