NESVRSTANI - SRPSKA BRAĆA!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

06.04.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da među nešto više od 80 zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosovo, više od njih 60 su članovi Pokreta nesvrstanih i da je zbog toga taj pokret od izuzetnog značaja za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dačić: važno je da Srbija neguje dobre odnose

Dačić je drugog dana Ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu rekao da Srbija ima veliku podršku zemalja članica kada se radi o pitanju teritorijalnog integriteta, uključujući i pitanje Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je naveo da je važno da Srbija neguje dobre odnose s članicama Pokreta nesvrstanih, insistira na reafirmaciji dobrih odnosa iz vremena Tita, a samim tim i na ispravljanju određenih pogrešnih odluka nekih zemalja u vezi s Kosovom.

Šef srpske diplomatije rekao je da je u Bakuu imao više od 20 bilateralnih sastanaka, kao i da je s predsednikom i ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana, Ilhamom Alijevim i Elmarom Mamadjarovim razgovarao o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu koja je planirana za drugu plovinu maja.

Dačić je ocenio da Srbija zaslužuje da ima mnogo značajnije mesto u Pokretu nesvrstanih, navodeći da to ne mora da škodi njenom evropskom putu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading