VUČIĆ PRIMIO DECU IZ KOSOVSKOG POMORAVLJA: Opstajte na svojim ognjištima i volite svoju zemlju!

Autor: Tanjug

Vesti

14.04.2018

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je 50-oro dece iz Kosovskog Pomoravlja, koja borave u poseti Beogradu. Vučić je u zgradi Predsedništva pozdravio decu iz Kosovske Kamenice, Kosovske Vitine i Gnjilana, i poručio im da je zgrada Predsedništva njihova kuća.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić sa decom sa Kosova

- Želim da se upoznate s istorijom ove zgrade i istorijom vaše i naše zemlje. Znam u kakvim teškim uslovima živite i zato, molim vas, vaše učitelje i vaše roditelje da nastavite da opstajete na svojim ognjištima i da ne skrivate ljubave prema svojoj otadžbini - rekao je predsednik.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Vučić je deci poručio da se bore, uče i budu vredni kako bi jednog dana i oni obavljali funkciju predsednika.

Predsednik je, zatim, pozvao decu da obiđu i njegov kabinet, a posebno se oduševio kada su dve devojčice rekle da žele da jednog dana postanu predsednik Srbije.

Pre nego što se Vučić pozdravio s mladim gostima, generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković pokazao je deci najvažnije prostorije u zgradi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Posebno im je skrenuo pažnju na kopije fresaka iz kosovskih manastira, kao i na druge vredne eksponate, ističući da je zgrada predstavlja svojevrsni muzej i mesto gde su poslednjih 100 godina donošene važne istorijske odluke.

Deca Kosovskog Pomoravlja borave danas u Beogradu u organizaciji Kancelarije za KiM. U sklopu posete obići će i zoološki vrt u Beogradu i Hram Svetog Save.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Jaca

14.04.2018 10:04

Srbija mora pomoci deci na KiM kako bi im olaksala tesko detinjstvo.

Tasa

14.04.2018 10:07

To su deca koja ce sutra znati da cuvaju svoju zemlju i da je postuju

Una

14.04.2018 10:09

E ova slika sa nasom decom ce odrzati i spasiti zemlju.Zivela SRBIJA.

Lejla

14.04.2018 10:11

Deca iz Kosovskog Pomoravlja su dosla u posetu glavnom gradu a docekao ih je predsednik Vuci i sa najvecim zadovoljstvom ih ugostio i druzio se sa njima. Oni su ono za sta se borimo i zasto ne damo da nam neko otima nas deo zemlje,oni su nasa buducnost.