Marić isprozivao Haradinaja u "Ćirilici": SAMO ALBANCI OD DROGE NEZAVISNI

Autor:

Vesti

16.04.2018

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci su medicinski fenomen: droga kod drugih izaziva zavisnost, a kod njih nezavisnost, jedna je od brojnih provokacija koje je novinar i urednik emisije "Ćirilica" Milomir Marić, aludirajući na trgovinu narkoticima, po kojoj je Kosovo poznato u svetu, uputio kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju tokom intervjua koji je s njim vodio u Prištini na srpskom jeziku.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/AP
Milomir Marić ukrstio mač sa Haradinajem

Razgovor sa Haradinajem, otkako je najavljen, pratile su brojne kontroverze, pa su Albanci čak pokušali da stopiraju njegovo emitovanje jer su čuli da je srpski novinar ismejao predsednika prištinske vlade.

KO JE KRIV ZA SLOBU

- Svašta sam rekao Haradinaju i zbog toga su Albanci želeli da obustave intervju - priznao je Marić.

Bilo je tu svašta, Marić je, na primer, rekao Haradinaju da su Albanci a ne Srbi zaslužni što je Slobodan Milošević dugo vladao. "Vi ste ga držali na vlasti", rekao je Milomir Ramušu, koji je to negirao tvrdeći da je Milošević bio protivnik Albanaca.

MARIĆ: Vi Albanci ste medicinski fenomen, niste postali zavisni od droge, već nezavisni

Haradinaj je iskoristio šansu i počeo da savetuje Srbe.

- Vi treba da se ugledate na nas Albance. Evo, mi nemamo spoljnu politiku. Radimo sve što nam Amerikanci kažu. Treba i vi tako, to je bolje za vas - rekao je Haradinaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

U emisiji se čulo i da je Haradinaj bio vojnik JNA, u činu desetara, da je JNA služio u Pirotu, te da je srpska kontraobaveštajna služba KOS pokušala da ga vrbuje da špijunira Albance, ali on to nije prihvatio.

Marić je predsednika vlade u Prištini pitao i šta misli o optužbama turskog predsednika Erdogana da voli da pije i orgija, a ovaj mu je priznao samo da voli da popije "šljivku".

 HARADINAJ: I vi Srbi treba da rade kao i mi - onako kako kažu Amerikanci 

SRBIN GA OSLOBODIO

Haradinaju je Marić preneo i pozdrave najvećih Srba koji su bili u Hagu - Šešelja, Milana Milutinovića, Šljivančanina, što ga je nateralo da se osvrne na dane provedene u Tribunalu.

On je u emisiji otkrio da je sa srpskim pritvorenicima u Hagu bio u najboljim odnosima, čak je znao i da im, kad ne bi imali novca, pozajmi da imaju za zatvorsku kantinu. 

Marić je pitao Haradinaja da mu odgovori kako to da ga je Haški tribunal dva puta oslobodio optužbi za ratne zločine. Podsetio ga je da su neki svedoci bili likvidirani, što se naglašava i u presudi. Iz intervjua smo saznali da je za Haradinajevu slobodu zaslužan i jedan Srbin iz Beograda koji je, navodno, ustupio odbrani Haradinaja televizijski snimak koji je doveo do oslobađajuće presude u Hagu.

Intervju su u "Ćirilici" komentarisali advokati Toma Fila i Goran Petronijević, sudija iz Prištine Danica Marinković i predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading