TAČI I HARDINAJ PODRŽALI NAPAD: Ovo je opravdana akcija!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

14.04.2018

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj ocenili su da je napad SAD, Velike Britanije i Francuske na ciljeve u Siriji opravdana akcija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Hašim Tači

Tači je poručio da Kosovo snažno podržava "napore zapadnih zemalja da okončaju režim Bašara al Asada i rat u Siriji".

On je naveo da je ovakve vazdušne napade "trebalo početi u periodu 2012-2013. godine kada je Asad prvi put upotrebio hemijsko oružje nad svojim narodom".

Haradinaj je rekao da podržava intervenciju "evroatlantskih saveznika i napore demokratskog sveta da uspostavi mir u Siriji".

Tokom noći američke, britanske i francuske snage lansirale su više od stotinu raketa sa brodova i letjelica na glavna postrojenja za proizvodnju hemijskog naoružanja u Siriji.

Prema navodima zapadnih medija, vazdušni udari su bili odgovor na hemijski napad na sirijski grad Dumu prošlog vikenda u kojem je poginulo više desetina civila.

Podršci napadu se pridružio i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je izjavio da prištinske vlasti podržavaju "savezničku intervenciju u Siriji protiv režima predsednika Bašela el Asada".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading