ŠIPTARSKI MEDIJI SLAVE KRIMINALCA: Kažu da je ovo Albanac koji je PRETUKAO ARKANA!

Autor:

Vesti

19.04.2018

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je među Srbima bio Ljuba Zemunac, to je među Albancima bio Gani Kolovica.

Šiptari tvrde da je njihov kriminalac prebio Arkana

Albanski portal Infoshqip objavio je priču o Ganiju Krasinićiju, albanskom kriminalcu iz 70-tih i 80-tih, čije ime je izazivalo strah i kod Albanaca i kod Srba u Prištini. 

Krasnići, poznat u podzemlju kao Gani Kolovica, poznat je, kao i mnogi kriminalci u Jugoslaviji u tom razdoblju, po "ferkama", tučama u kojima je bila dozvoljena samo upotreba pesnica, u kojima se dokazivalo "ko je jači". 

RepublikaFoto: infoshqip.com/printscreen
Albanski mediji pišu o Kolovicu i Arkanu

Kako pišu novinari Infoshqipa, tada je vladao nepisani kodeks - da poraženi u tuči mora da prizna autoritet pobedniku, a da ni država ni policija ne smeju da saznaju za bilo šta što se dešavalo na asfaltu. 

Albanski portal piše da je Kolovica bio neka vrsta "heroja" među Albancima, pošto je primenom sile "obezbedio" da glavni trg u gradu "pripadne" Albancima, i tako uspostavio "novi međunacionalni poredak" u Prištini.

 

 

Infoshqip piše da je najveći "podvig" Kolovica napravio krajem 70-tih godina, kada je u Prištinu došao Željko Ražnatović Arkan, poznati srpski kriminalac, i izazvao ga na "ferku" u jednom prištinskom parku. 

Ako je verovati pisanju ovog albanskog portala, Kolovica je propisno isprebijao Arkana pesnicama, a srpski kriminalac je ispoštovao nepisano pravilo "ferke" i od tog trenutka albansko podzemlje je preuzelo glavnu reč na ulicama Prištine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading