ARKAN MENJAO ČASNE SESTRE ZA MRTVE BORCE

Autor:

Hronika

14.04.2018

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velizar Đurović (61) preživeo je devedesete godine na vrelom beogradskom asfaltu, družio se s najopasnijim kriminalcima tog doba, trošio novac po diskotekama i kockarnicama, a bio je i jedan od kumova koji je Zvezdine navijače prekrstio u "Delije".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Velizar Đurović

Brinuo o saborcima

Poznavao je Đorđa Božovića Gišku, Slavka Mijovića, Branislava Šaranovića i Brana Mićunovića, a blizak prijatelj bio mu je i Željko Ražnatović Arkan, komandant Srpske dobrovoljačke garde (SDG).

Đurović je u intervjuu za emisiju "Balkan info" otkrio kako je upoznao Arkana, šta je sve za njega činio, ali i kad je i zbog čega Ražnatović zaplakao.

Đurović: Samo sam jedanput video da je Arkan zaplakao, i to kad je na ratištu ubijen njegov šurak

 

Arkan

- Željka sam upoznao 1979. preko Giškine majke Milene Božović i brzo smo se sprijateljili. Voleo je da se šali sa mnom, zvao me je šizofrenik. Znam da je samo jednom zaplakao, i to kad mu je poginuo šurak, rođeni brat njegove tadašnje supruge Natalije. Rekao mi je da ne sme da izađe ženi na oči. Molio je šuraka da ne ide na ratište, ali ga on nije poslušao - kaže Đurović.

On objašnjava da je Ražnatović izuzetno cenio i poštovao ratne saborce, a brinuo je čak i onima koji su poginuli na ratištu na prostoru bivše SFRJ.

- Hrvati su zarobili Arkanove vojnike, mučili ih, pekli brenerom, kopali im oči, pa ih zverski ubili. Željko je poludeo, zarobio je neke časne sestre i poslao poruku da će ih menjati, njih žive, za svoje mrtve vojnike. Tako je došao do tela saboraca - priseća se Đurović, koji je u bazi SDG u Erdutu proveo dva meseca jer ga je Arkan vratio pošto nije mogao da izdrži fizički napor.

Prodavao sendviče

S Ražnatovićem, o kome i danas priča samo najbolje, provodio je dosta vremena, pratio njegovu decu do škole i na treninge, šetao im pse. Njegov zadatak bio je i da vozi Arkana, koji je jedanput izgubio živce i vikao na njega.

- Donosio sam sendviče iz poslastičarnice (Arkanova poslastičarnica "Ari", prim. aut.) i prodavao ih u kazinu na Slaviji za 200 dolara. Onda mi je vlasnik kazina Brano Šaranović rekao da to više ne radim. Jedne večeri, kao za inat, nisam doneo sendviče, ali to nisam rekao Željku. On je baš tad izgubio dosta novca na kocki. Prišao mi je i pitao gde je 200 dolara. Vikao je na mene, brzo sam odjurio do poslastičarnice. Nije mi bilo jasno kako čovek koji ima tolike pare može da se iznervira zbog 200 dolara - priča Đurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading