PSG ZA NEZAVISNOST KOSOVA: Janković se vadi, ali je uhvaćen u laži!

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

20.04.2018

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković pokušao je da sakrije da bi njegov Pokret slobodnih građana, ukoliko bi došao na vlast, priznao nezavisnost Kosova! Međutim, nije uspeo, uhvaćen je u laži!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Saša Janković

Naime, Rade Veljanovski, član Predsedništva PSG, nedvosmisleno je potvrdio da se pokret odriče južne srpske pokrajine. Gostujući na televiziji Vojvodina u emisiji "Prav ugao", funkcioner PSG potvrdio je da je platforma tog pokreta priznanje nezavisnosti i stolica u UN za Kosovo. Na pitanje voditeljke emisije "da li je platforma PSG Kosovo kao nezavisna država sa stolicom u Ujedinjenim nacijama, uz zaštitu prava Srba", Veljanovski je odgovorio:

- Tako je! Mi smatramo da je to realnost...

AKO SE TOČAK OKRENE...

Međutim, lider PSG pokušao je da zamaskira istinu, da se izvuče pričom da mu je bitan narod na Kosmetu, plan za pokrajinu...

- Ne zalažemo se mi za potpisivanje nezavisnosti, ali Srbija ne treba da koči Kosovo, već da štiti ljude koji tamo žive. Mi imamo plan za Kosovo, sve ono što je dobro za ljude koji su tamo. Mi nećemo da kočimo demokratski razvoj Kosova, a članstvo u UN ne znači nezavisnost. Takva politika je ono što nas jedino može odvesti u Evropu - rekao je Janković.

Potom je dodao da će možda jednog dana "Kosovo ponovo poželeti da bude deo Srbije".

- Ako se točak istorije okrene, možda neki ljudi iz Prištine kažu: "Mi hoćemo ponovo da budemo sa Srbijom", baš kao što mi kažemo da hoćemo da budemo deo EU - rekao je lider PSG.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Rade Veljanovski

Da se ipak zalaže za nezavisnost, Janković je potvrdio takođe u emisiji "Prav ugao", gde je bio gost 26. marta.

- Ja ne znam da li je to nezavisnost. Ako jeste nezavisnost, ko sam ja da to sprečavam?

U SKLADU SA ZAPADOM

Predsednik skupštinskog Odbora za KIM Milovan Drecun smatra da su izjave čelnika PSG neodgovorne i štetne za Srbiju.

- Oni nanose užasnu štetu Srbiji i politici koju vodimo kako bi kompromisom rešili kosovski problem. Izjave poput ovih ohrabruju Albance da ne prihvataju nikakav dogovor i u skladu su sa interesima zapadnih zemalja koje vode politiku lažne države Kosovo - ocenio je Drecun za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Maja

20.04.2018 20:57

Ne treba nam neprijatelj pored ovoga.

Marko

20.04.2018 20:59

Jankovic je navikao da ga hvataju u lazima.

delije1389

21.04.2018 05:14

@Marko - On pliva u lazima

momo

20.04.2018 21:11

Taj nikad i nije bio na Kosovu