BAKIROV ZAMENIK ZVIZDIĆ HOĆE DA ZAPALI SANDŽAK: Nove provokacije muslimanskih predstavnika u BiH

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

22.04.2018

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, sledeći politiku svog SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića, nastavlja da provocira Srbiju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Igra se vatrom: Denis Zvizdić

Ovog puta, Zvizdić je na javnoj tribini svoje stranke, između ostalog, poručio da "respektuje Srbiju, ali najviše voli Sandžak", pokušavajući da veštački napravi paralelu sa izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića o BiH i RS iako je RS jedan od dva ravnopravna entiteta od kojih se sastoji Bosna i Hercegovina, dok Sandžak (Raška oblast) ni izdaleka u Srbiji nema taj status.

Zvizdić je, govoreći o statusu BIH, istakao da ta država ima prijatelje na istoku i zapadu, ali i da vrlo dobro zna koje zemlje su joj iskreni, a koje veštački prijatelji u regionu, aludirajući time, bez ijedne činjenice, na to da podrška Srbije nije stvarna, već, kako je opisao, deklarativna.

- Poštovaćemo sve one koji poštuju nas, cenićemo sve one koji cene nas, volećemo one koji nas vole još više nego što oni nas vole - rekao je potpredsednik SDA navodeći da je njegova poruka samo odgovor na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Galijašević: Zvizdić priča gluposti kada poredi status Sandžka sa RS, koja ima svoje zakone, ustav i izvršnu vlast

Politički analitičar Dževad Galijašević ocenio je da su Zvizdićeve izjave politički nepismene i u skladu sa dobro poznatim tendencijama Sarajeva da zapali Sandžak.

- Zvizdić priča gluposti kada poredi status Sandžka sa RS, koja ima svoje zakone, ustav i izvršnu vlast. Takav Sandžak postoji samo u njegovoj glavi. Svojim izjavama ljubavi prema Sandžaku on se dokazuje kao veliki musliman, a zaboravlja da je rat proveo u Nemačkoj. Mislim da pokušava da popravi svoju poziciju huškajući Bošnjake takvim pričama, međutim, džabe, pošto tako u stvari pokazuje tragično nepoznavanje svog naroda i vređa BIH - rekao je Galijašević za Srpski telegraf.

Zvizdić se svojim izjavama samo nadovezao na provokacije Bakira Izetbegovića, koji je pre nekoliko dana, u govoru povodom 25. godišnjice stradanja bošnjačkih civila u Ahmićima, po ko zna koji put zapretio ratom.

On je tom prilikom istakao da BiH razvija svoju namensku industriju i da će imati oružje "za nedajbože", ne pominjući s kim bi to ratovao, mada to i nije velika nepoznanica kada se zna da je celokupna proizvodnja municije oružja na Federacije BiH. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading