VUČIĆ U BUKUREŠTU: Želimo da Srbija bude prva sledeća članica EU

Autor: Tanjug

Vesti

24.04.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj na snažnoj podršci našoj zemlji na njenom evropskom putu, i poručio da Srbija želi da bude prva sledeća zemlja članica EU.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić i Vjorika Dancila

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Bukureštu, gde je učestvovao na sastanku sa predsednicom Vlade Rumunije Vjorikom Danćilom, premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom, najavio i formiranje Radne grupe u kojoj bi bili ministri saobraćaja, transporta i komunikacija.

Kako je objasnio ta Radna grupa bi trebalo da ubrzano radi na konkretizaciji dogovorenih projekata, kako bi spremno dočekali Samit 16 + 1, a koji će se održati 6. jula u Bugarskoj, ranije nego obično.

Vučić je podvukao da Srbija ima uvećanje robne razmene i sa Bugarskom i sa Rumunijom i sa Grčkom, što je praćeno porastom broja turista iz tih zemalja u Srbiju, ali i iz Srbije u sve tri zemlje.

Predsednik Vučić je ukazao na značaj sastanaka poput današnjeg u Bukureštu, ističući da je Srbija jedina zemlja, od te četiri, van EU, te je utoliko značajnija podrška Grčke, Rumunije i Bugarske na evropskom putu.

Poručio je da će Srbija u svemu što može iskreno podržati i pomoći sve te tri zemlje, a da očekuje još snažniju podršku Bukurešta, Atine i Sofije na evropskom putu.


- Želimo da nam pomognete, jer i mi bismo vama pomogli da smo na vašem mestu, jer želimo da budemo sledeća zemlja koja će postati članica EU, a bez vaše snažne podrške to ne možemo uradimo - istakao je srpski predsednik.

Naznačio je da je srećan zbog konkretnih razgovora i dogovora, da se razgovaralo o autoputu Temišvar - Beograd, autoputu ka Buvgarskoj, zatim ka Skoplju ali i kakao modernizovati prufu Niš-Dimtrovgrad - bugarska granica, kako ojačati digitalnu infrastrukturu...ali i rešiti neke probleme kao što je onaj na Ðerdapu.

- Verujem da ćemo sve to uspešno da rešimo.Srbija je zainteresovana za svakodnevno dalje i stalno unapređenje saradnje u bvalkanskoj četvorci - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mimi

22.12.2018 14:30

agresivna spoljna politika svaka cast