VUČIĆ ZA BLUMBERG O KOSOVU: Verovao sam da smo bliži rešenju nego što zaista jesmo

Autor: Tanjug

Vesti

25.04.2018

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za "Blumberg" da sporazum sa Prištinom, koji agencija naziva najvećom preprekom na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, neće biti postignut odmah pošto obe strane ostaju na udaljenim pozicijama, što ga prisiljava na odlaganje cilja koji je postavio da predlog oko KiM otkrije u roku od nekoliko nedelja.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Otvoreno odgovorio na pitanja o KiM: Aleksandar Vučić

Blumberg navodi da je Vučić kazao da je više vremena potrebno da svetske sile - uključujući EU i SAD - izvrše pritisak kako bi Priština pristala na davanje ustupaka, kako bi mogao da građanima Srbije predstavi sporazum bez osećanja poniženosti. 

Agencija podseća da je prošle godine srpski predsednik započeo "unutrašnji dijalog" u vezi sa Kosovom, uz ocenu "Blumberga" da je ovaj sporazum ključan za stabilnost Zapadnog Balkana.

- Bolje je sačekati. Nema više rokova. Ipak, mislio sam da smo bliže rešenju nego što jesmo - kazao je Vučić u intervjuu koji je "Blumbergu" dao u Predsedništvu Srbije.

Agencija navodi da je Vučić rekao da bi u Srbiji, u kojoj stranka 48-godišnjeg predsednika države ima kontrolu nad skoro dve trećine parlamenta, "većina građana više želela zamrznuti sukob od rešenja, što je situacija koja bi predstavljala pretnju koju region ne može sebi da dozvoli".


- Ukoliko imate zamrznuti sukob, neko će odmrznuti. I to će biti kraj normalnog života celokupnog regiona. Moramo da shvatimo da kada činiš užasne političke greške, za njih moraš da platiš cenu. Ali, u isto vreme svi ostali moraju da nauče da ne možeš da ponižavaš jedan narod - naveo je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
mihajlo

25.04.2018 15:49

Samo da albanci malo ne obstruiraju pregovore, išlo bi to malo brže!

milica

25.04.2018 16:20

Nadamo se da će te ko i uvek do sad naći najbolje rešenje

Anja

25.04.2018 16:39

Samo da albanci hoce da saradjuju mnogo brze bi dosli do resenja.

Predrag

25.04.2018 16:48

Mi smo za saradnju otvoreni, ali mora i druga strana da popusti.