CIRKUS: RADOMIR NIKOLIĆ ODLIKOVAO MAMU!

Autor:

Vesti

08.05.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Kragujevca Radomir Nikolić dodelio najviše gradsko priznanje rođenoj majci. Sin bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića odlučio je da plaketu "Sveti Đorđe", koja se tradicionalno uručuje građanima i institucijama za doprinos napretku i afirmaciji tog grada, dodeli fondaciji Dragice Nikolić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Radomir Nikolić sa majkom Dragicom

Nije jasno čime je njegova mama konkretno zadužila Kragujevčane i zaslužila gradsko priznanje jer na pitanja Srpskog telegrafa tim povodom juče nije odgovorio ni sin Radomir, što navodi na pomisao da je sama činjenica da je rodila gradonačelnika ovog puta bila dovoljna da se Dragici oda priznanje.

UTEŠNA NAGRADA

Podsetimo, Dragici je nedavno za dlaku izmaklo mesto počasnog člana Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) jer je umetnici nisu hteli u svojim redovima.

Pravilnik o dodeli plaketa izmenjen pre manje od mesec dana

Možda je baš zbog toga sin Radomir i hteo da uteši majku. Za razliku od ULUS, gde su umetnici sprečili izmenu statuta, Nikolića nije imao ko da spreči da pre nešto manje od mesec dana izmeni pravilnik o dodeljivanju plaketa. To je gradonačelniku otvorilo put da umesto uobičajena tri dodeli pet odličja u godini kada se slave jubileji.

Za odbornika DS u Skupštini grada Ivana Dubljanina dodela nagrade majci je neukusan čin, pa čak i da za to postoje realni osnovi.

- Gradonačelniku je trebala kočnica u odlučivanju tim povodom. Mislim da je priznanje trebalo da pripadne nekom drugom, a ne da se dodeljuje u krugu porodice - kaže Dubljanin za Srpski telegraf, navodeći da je istina da je fondacija Dragice Nikolić ulagala u Kragujevac.

PREVRŠIO SVAKU MERU

- Sasvim je moguće da je zbog Dragice izmenjen pravilnik o dodeli plakete kako bi Nikolić opravdao odluku - dodaje Dubljanin.

Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida, imao je samo jednu reč za postupak Tominog sina - "katastrofa".

- Mogao bih reći gomilu ružnih reči za taj postupak, ali ću reći samo katastrofalno. Ono što radi u Kragujevcu je prevršilo svaku meru, a naročito kriterijumi za odlikovanja i nagrade koji su sramni - rekao je Klačar za naš list.

Podsetimo, grad Kragujevac se već duže vreme nalazi pred bankrotom. Prošlogodišnji podaci Fiskalnog saveta pokazuju da ukupni dugovi grada iznose nešto više od sedam milijardi dinara. I sam Radomir Nikolić je to potvrdio izjavom da bi grad mogao da proglasi bankrot ukoliko bi EPS i tamošnja "Energetika" rešili da naplate svoja potraživanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading