DA NIJE TUŽNO BILO BI SMEŠNO: Čeda započeo "dvodnevnu posetu Prištini"

Autor: Tanjug

Vesti

10.05.2018

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Liberalno-demokratske partije, Čedomir Jovanović, započeo je dvodnevnu posetu Prištini, saopštio je LDP.

RepublikaFoto: Tanjug
Čedomir Jovanović

- Mir u regionu mora biti ključna vrednost oko koje će se okupiti društveni i politički akteri - poručila je Liberalno-demokratska partija.

Jovanović će u Prištini razgovarati s političkim činiocima o aktuelnim političkim temama, kao i perspektivi za unapređenje procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine, kome je, tvrdi, neophodna nova doza energije i posvećenosti. 

Nedavni događaji i zabrana putovanja za sportiste, poslanike i zvaničnike produbljuju nepoverenje između srpskog i kosovskog društva i pokazuju koliko je malo potrebno da se uruši sav napredak u normalizaciji odnosa, konstatuje LDP u saopštenju. 

Kako navode, neposredni povod Jovanovićeve posete je predavanje koje će održati studentima AAB univerziteta u Prištini, sa kojima će razgovarati o obavezi da se i Srbija i Kosovo, kao i njihov međusobni odnos, reformišu na takav način da rata i sukoba više nikada ne bude. 

Mladi su za ovu temu najvažniji sagovornici, jer generacije rođene i odrasle posle konflikta imaju pravo i šansu na život koji nije opterećen i obeležen neprijateljstvima, već poštovanjem i saradnjom, uvereni su u LDP-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading