VUČIĆ: Pristaćemo na kompromis, ne i da ispunjavamo želje Albanaca

Autor: Informer, Republika

Vesti

11.05.2018

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa predsednikom Odbora Bundestaga za evropske poslove Ginterom Krihbaumom, da je najveći deo sastanka bio posvećen dijalogu Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je na početku rekao da Krihbaum poznaje odlično region, on je iskreni prijatelj naše zemlje i da srpskom narodu želi dobro.

- Mi smo imali dug razgovor danas. Teme su bile bilateralni odnosi, oni su na izuzetno visokom nivou. Sve je više nemačkih kompanija koje dolaze u Srbiju. Nemačka je najvažniji spoljnotrgovinski partner Republike Srbije, i niko je neće prestići. To govori koliko je važno da gradimo dobre odnose sa 

- Razgovarali smo i u situaciji u regionu. Posebno smo razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine. Ja sam govorio o našem unutrašnjem dijalogu i o Briselskom sporazumu. Rekao sam mu da Priština jednu jedinu obavezu nije mogla da ispuni - rekao je Vučić.

Krihbaum podržava put Srbije ka EU

- Moramo da razgovaramo, želimo kompromis, ali to ne znači ispunjavanje želja Albanaca. U suprotnom će oni biti krivi za slom pregovora - naveo je predsednik Srbije i dodao da će građani imati priliku da se izjasne o kompromisnom rešenju koje se nađe.

Vučić je rekao da ćemo se mi boriti za budućnost našeg naroda, i citirajući Pekića završio "Ne ljubite zemlju predaka, već ljubite zemlju po kojoj hodaju vaša deca".

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić i Ginter Krihbaum

- Odnosi Srbije i Nemačke su veoma bliski. To vidite po tome što je Vučić nekoliko puta bio u Nemačkoj i što se sastajao sa našom kancelarkom Merkel. Mogu samo da podvučem ono što je predsednik Vučić rekao. Nemačke firme su među prvima koje su došle ovde, a doćiće još u većem broju, a to je rezultat napora koji ulaže vlada Srbije i predsednik Vučić, ali je bitno da se ti napori nastave - rekao je Krihbaum.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Brana

11.05.2018 13:32

Жеље Приштине су једно а могућности сасвим друго.

Sima

11.05.2018 13:34

Trebamo da pristanemo samo na onome što će omogućiti našem narodu tamo normalan život.

Milica

11.05.2018 13:38

Vučić je u pravu, ne po svaku cenu.

Stefi

11.05.2018 13:40

Posto smo mi spremni na kompromis sada su oni na redu.