VUČIĆ O PROZIVKAMA ĐILASA: O fašizmu priča čovek koji je trpao Rome u kontejnere

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.05.2018

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O fašizmu govori čovek koji je Rome "trpao u kontejnere", primetio je predsednik Aleksandar Vučić u komentaru na intervju Dragana Ðilasa, a na njegove tvrdnje da nije tajkun, već poslovni čovek - konstatovao da o tome najbolje govori činjenica da su njegovi prihodi posle silaska s vlasti bili 60 puta manji.

 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše Ðilasove teze iz intervjua Blicu da nije tajkun, da nije koristio politički uticaj da se obogati, te da će Srbija jednom početi da obeležava dva puta godišnje pobedu nad fašizmom - prvi put 9. maja, a drugi put - na dan smene aktuelne vlasti. 

- O fašizmu govori čovek koji je Rome trpao u kontejnere, i bilo nam je potrebno tri miliona evra i četiri godine da taj problem rešimo sa EU - rekao je Vučić. 


- Što se fašizma tiče, mislim da su i naši ljudi videli kako je Srbija obeležila Dan pobede nad fašizmom, gde i kako je Srbija tim povodom bila uvažena - naglasio je predsednik.

Primetio je, u tom kontekstu, i kako s njim novinari razgovaraju i da mu postrave pitanja o svemu, kako svojevremeno nisu smeli da se postave prema Ðilasu. 

- Niste to smeli da uradite sa Draganom Ðilasom od 2008 do 2012 godine...Smeli ste Tadiću, da budem iskren, ali Ðilasu niko nigde - rekao je Vučić, a, na opasku jednog novinara da im je Ðilas "zapupio vrata", dodao: "Dobro ste prošli, sledeći put čuvajte glavu". 

Na Ðilasove tvrdnje da nije tajkunu, te da se nije enormno obogatio upravo koristeći politički uticaj, Vučić je izneo podatak da je Ðilas 2007. godine prijavio ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine. 

- 2016. on prijavljuje, a od 2013. nije na vlasti, samo u svojim nekretnima dva miliona 22 hiljade evra vrednosti, plus četiri i po miliona evra za jednu zgradu i to nije četiri po miliona već i puta dva - dakle to je 6. 522.000 evra. To je sve zarađeno u periodu od 2007. do 2012. godine - ukazao je Vučić. 

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Kako je rekao, na to treba dodati i 25 odsto vlasništva nad Multikom grupom, plus ostatak vlasništva u toj grupi. . . 


Reč je, kaže Vučić, o oko 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom od oko 180 miliona evra, a nije reč o proizvodnji, i to sve vreme dok je bio na vlasti. . . 

Dodao je da o tome govori i činjenica da je dobit koju je Ðilas prijavio za 2016. godinu čak 60 puta manja nego u 2012. godini, kada je bio na vlasti. 

- Toliko o biznisu - konstatovao je Vučić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
West

13.05.2018 12:02

Djilasove metode koje je koristio u kampanji za beogradske izbore meni licno deluju ekstremno, nadmeno, ne bih rekao fasisticki samo zato sto je to ruzna rec, ali cinjenica je da on nema prava da kritikuje i da treba da pogleda sebe prvo!

Iman

13.05.2018 12:04

Djilas je pravi covek da ikome ista prebaci.Isterivao je ljude i stavljao ih u kontejnere da zive kao da su neka roba, bez vode i struje. Kakv los covek moras da budes da uradis tako nesto.

ivana

13.05.2018 12:07

Djilas nema prava glasa, jer nije kopetentan bilo sta da komentarise.

miki

13.05.2018 12:14

djilas nije nikakav biznismen, on treba da vrati pare koje je oteo gradnjanima srbije, a predsednik vucic je u pravu za sve sto kaze