PAUNOVIĆ: SRBIJA OBELEŽAVA DAN PORODICE

Autor:

Vesti

15.05.2018

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širom Srbije danas se obeležava Dan porodice nizom manifestacija koje treba da ukažu na značaj porodice i porodičnih vrednosti.

RepublikaFoto: Promo foto
Suzana Paunović naglašava da je porodicama potrebna podrška države

Obeležavanje Dana porodice ima za cilj da ukaže na teme značajne za porodicu u Srbiji, kao i socijalne, ekonomske i demografske procese koji se tiču porodice, istakla je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović i navela da je slogan ovogodišnje manifestacije "Moja porodica-moj svet". 

- Zajedništvo između članova porodice ne zasniva se samo na biološkim, nego i na emotivnim faktorima kojima se, na žalost, ne pridaje dovoljno značaja. Potrebno je uložiti veliki trud da  bi članovi porodice delili zajedničke vrednosti, ciljeve i imali dugoročnu odgovornost jedni prema drugima. Današnji tempo života zahteva stalno prilagođavanje porodice novim izazovima, zbog čega je porodici često potrebna i dodatna podrška države i društva u celini - naglasila je Paunović.

Ona je podsetila da su populaciona politika i bolja demografska budućnost prioriteti Vlade Srbije i da su, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, pokrenute brojne aktivnosti na ovom planu. 

Generalna skupština UN proglasila je 15. maj Međunarodnim danom porodice, a obeležava se od 1994. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading