18.000 PRIJAVA ZA KUPOVINU JEFTINIH STANOVA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.05.2018

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas u skupštini, u raspravi povodom izgradnje stanova po povoljnijim uslovima za pripadnike snage bezbednosti, da neće postojati rang liste, a da će po usvajanju zakona o posebnim uslovima, Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Po usvajanju zakona, pored određenih odluka koje će doneti Vlada Srbije poput odluke o prenosu investitorskih prava, proglašavanju opšteg interesa, isto tako će, kaže Mihajlović, Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost.

- Neće biti nikakvih rang lista. Svi pripadnici koji žele da kupe stan, a koji su se do sada prijavili da su zaintresovani, imaće priliku da kupe mnogo veće stanove ukoliko postoji interesovanje s njihove strane - rekla je Mihajlović.

Ona je na taj način odgovorila poslaniku DS Radoslavu Milojičiću koji je pitao tokom rasprave kako će pripadnici MUP-a ili Vojske Srbije da kupe stanove jer su im plate ispod prosečnih u Srbiji.

- Kažete da je 64 miliona evra ukupna vrednost radova, i da je cena kvarata 500 evra. Ko, kako i od čega da izdvoji 500 evra. Ako je prosek 80 kvadrata, onda treba da se izdvoji 40.000 evra i to po subvencionisam cenama - rekao je Milojičić.

On je naveo da pripadnici snaga bezbednosti treba da obezbede stanove i da DS nema problem da kaže ako je nešto dobro, ali je ukazao da je loše to što 30.000 njih nema rešeno stambeno pitanje.

Pitao je ministarku i kako pripadnici vojske i policije da veruju Vladi Srbije kada su im i pre nekoliko godina obećali stanove od 380 evra po kvadratu, pa se to nije desilo.

- Siguran sam da svi pripadnici Ministarstva odbrane žele da imaju svoju tetku u Kanadi, ne svoju nego ženinu tetku - rekao je Milojičić, na šta ga je predsedavajući Vladimir Marinković prekinuo i poručio mu da neće dozvoliti takav način komunikacije.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković rekla je da D JB pozdravlja ideju da država pomogne kupovini jeftinih stanova policajcima i vojnicima koji "nemaju tetku u Kanadi", ali napomenula da su nedovoljno jasni kriterijumi i procedure za kupovinu tih stanova.

Ona je rekla da već postoji 18.000 prijavljenih za kupovinu tih stanova, te je pitanje gde su se prijavili i za šta, kada zakon još nije ni donet, navodeći da se stiče utisak da postoji spisak ljudi koji će dobiti ove stanove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jana

15.05.2018 16:34

Vučića svi poštuju, činjenica je da su građani postavili pravog čoveka na pravo mesto.