Jelena Milić prenela poruku Zapada: NATO PRISTAJE NA PODELU KOSOVA!

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

18.05.2018

05:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata NATO lobistkinja Jelena Milić izjavila je juče da bi Zapad "trebalo da razmisli o podeli Kosova kao najmanje lošem rešenju, tretirajući ga kao jedinstven slučaj koji ne može da izazove logiku da to može da uradi Republika Srpska".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Jelena Milić

Milićeva, koju mnogi doživljavaju i kao glavnogovornicu NATO, za Tanjug je objasnila da je podelu Kosova moguće uraditi na konferenciji na kojoj bi se otvorili i granični sporovi Srbije i Hrvatske, kao i Srbije i BiH, i da to Srbija može da izvede menjanjem Ustava i stavi međunarodnu zajednicu pred svršen čin.

Direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) priznaje da je "prilično neobično" da incijativa dolazi iz njene organizacije i ističe da je napravila analizu "imajući u vidu koliko smo u ćorsokaku".

Lobistkinja Alijanse predložila međunarodnu konferenciju o konačnom rešenju problema KiM

Foto: Tanjug/AP

Politički analitičar Branko Radun siguran je da Milićeva prenosi poruku Zapada, ali mu je "čudan" način na koji to ovog puta radi.

- Sigurno je da Vašington ne želi podelu, ali svakako želi da ta priča postoji u javnosti i da postoji spremnost Srbije na podelu. Zapad se više puta pokazao kao nepopustljiv. Milićeva ovom izjavom izgleda pokušava da omekša utisak o Zapadu i da malo popravi svoj imidž u domaćoj javnosti - kaže Radun.

Foto: Public

Predlogom Milićeve iznenađen je politički analitičar Dragomir Anđelković, ali ističe on ima smisla.

- U mnogo čemu se ne slažem sa Jelenom Milić, ali mislim da je ovo racionalan predlog jer ne treba odbaciti mogućnost podele Kosova, uz uslov da srpski interesi budu zadovoljeni. Međunarodna konferencija koja bi se bavila tim pitanjem je takođe dobra ideja - smatra Anđelković i ukazuje da pitanje podele Kosova sigurno povlači za sobom i rešavanje statusa Republike Srpske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

18.05.2018 07:01

Sve ona priča po planu. Treba uočiti da je spomenula HRVATSKU, a NATO želi da ima potpunu kontrolu OBE obale Dunava do BAČKE PALANKE. I cilj je da Hrvatska dobije levu obalu Dunava i grad Apatinskoro do centra grada i to je onaj nastavak rastakanja Srbije po sinhron planu koji je sa sobom nosio Devenport i na kojem je intenzivno radio sa domaćim političarima iz DS, LDP, LSV, SDA, SPO i Sašom Jankovićem koji tada nije imao stranku ali je pripreman z to. Priča je šarena LAŽA i klasična navlakuša.