JANKOVIĆ: Nećemo sa ultradesničarima, čak i ako hoće da smene Vučića

Autor: Tanjug

Vesti

19.05.2018

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da je tehnička saradnja PSG-a moguća sa svim opozicionim organizacijama na stvaranju uslova za slobodne izbore, a najbliža politička saradnja samo sa strankama istih ili sličnih vrednosti, ali ne i utapanje u organizicju u kojoj su svi isti.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Saša Janković

- A sa ovim režimom ni na jednom pitanju, sem možda u odbrani zemlje od spoljnog agresora, ako se tako nešto desi, ne može se sarađivati - rekao je Janković na prvoj skupštini PSG-a.

On je podsetio na saradnju sa DS na predsedničkim izborima i rekao da je ona trajala do momenta kad je dotadašjne rukovodstvo DS "otvoreno opkazlao nameru da sa režimom radi na promenama Ustava".

- Bez sumnje, želimo saradnju sa DS, ali sa DS koja je prošle grehe i ljude koji su ih skrivili stavila iza sebe i okrenula se budućnosti Srbije - rekao je Janković.

Kako je rekao, PSG želi i saradnju sa nacionalno orijentisanim organizacijama, ali na drugačiji način i naveo primer saradnje sa Narodnom strankom.

Naveo je i da je na jednom od sastanaka, pitao gde oni, kao kandidati za nekakav savez, vide Srbiju, na istoku ili zapadu, i poručio da EU, čak i SAD sada vide ineteres u stabilnom Balkanu.


- Mislim da je nekome na istoku u nacionalnom, geostrateškom inetersu da ima trn u peti Evrope, i taj trn je Balkan. Dakle, nestabilnost. A u našem interesu je stabilnost - rekao je Janković.

Takođe, naveo je i da postoje opozicione organizacije sa kojima nema mesta saradnji, jer nemaju šta da traže sa "ultranacionalistima, ekstremistima..., čak i ako hoće da smene Vučića".

Naveo je da PSG želi savez evropskih zemalja, ali da ne želi da u tom naporu da uđemo u Evropu, sluša baš sve što se kaže.

- I kada mi ambasadori ponovo budu rekli - moraš Saša, a kazali su mi to za unutrašji dijalog. Četiri ambasadora, najmoćinijih, u roku od pola sata razgovarali su sa mnom, jedan od njih mi je rekao - Saša, moraš. Ja sam rekao da ne moram - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (108)

Loading
Darko

19.05.2018 18:07

Neki novi momenti Jankovica al malo kasno sada!

sasa

20.05.2018 07:46

@Darko - Jankovic je ispricana prica

Petra

19.05.2018 18:11

Jankovic definitivno svima iz opozicije porucuje da on nece ni kako on hoce.

gaga

19.05.2018 20:57

@Petra - On ne zna ni šta hoće.