Vulin: Vučić je osmislio projekat pomoći snagama bezbednosti

Autor: Tanjug

Vesti

22.05.2018

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić osmislio projekat pomoći svim pripadnicima struktura bezbednosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Vulin je u Skupštini, gde se raspravlja o amandmanima na leks specijalis za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kazao da je Vučić insistirao da se pronađu mehanizmi da se zaposlenima u tom sektiru pomogne i učini život lakšim, kako bi im se pokazalo da smo zahvalni na onome što rade.

- Mogli su pre njega to da urade i drugi predsednici Republike, drugi vrhovni komandanti. To im na pamet nije palo, a živeli su ekonomski boljim vremenima za Srbiju - naglasio je Vulin.

On je dodao da postoji niz specifičnosti zašto baš pripadnici bezbednosti strktura, a ne i svi ostali, treba da budu obuhvaćeni ovim programom stanogradnje.

Imaju i beneficirani radni staž

- Oni imaju i beneficirani staž sa nekim razlogom i zato što rade posao koji je ne manje odgovoran od drugog posla, ali je specifičan i zbog te specifičnosti ima određene privilegije, kao što ima i određene teškoće - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
IKA

22.05.2018 13:02

Snagama bezbednosi je potreban benificirani radni staz zbog specificnosti posla koji obavljaju.

Milena

22.05.2018 13:05

Beneficirani radni staz imaju oni ciji je rad tezak i opasan po zivot, tako bar zakon definise, obracunava im se radi penzije.

Dana

22.05.2018 13:09

Tim ljudima koji danonoćno rade u teškim uslovima i treba se pomoći.

Maka

22.05.2018 13:15

Vucic pazi na sve u ovoj drzavi... Ulaze u vojsku i policiju, a to nam je trenutno najvaznije..