STEFANOVIĆ EKSKLUZIVNO: U TOKU JE VELIKA AKCIJA HAPŠENJA!

Autor:

Vesti

25.05.2018

06:29 >> 06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović, gostujući na TV Pink, otkrio je vest da je u toku ekskluzivna akcija MUP-a.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

Stefanović je naglasio da je rano jutros počela velika akcija MUP-a Srbije i policije jedne evropske zemlje. Ministar nije želeo za sada da otkriva o kojoj zemlji je reč.

Rekao je da je akcija bazirana na hapšenju velike grupe prestupnika koja se bavi trgovinom narkoticima.

Stefanović je naveo da se u tom narko-klanu nalazi veći broj srpskih državljanina.

U toku dana najavljeno je više detalja o ovoj akciji.- Poseban fokus bio je na suzbijanju prodaje narkotika, posebno u blizini škola. Akcija će biti kontinuirana – rekao je Stefanović gostujući u "Novom jutru".

On je ukazao da je u poslednjoj akciji zaplenjeno je 83 kilograma narkotika što je, prema njegovoj oceni, dobar rezultat.

 - Nastavićemo dalje, pojačećamo pritisak na nardko dilere, na osobe koji se bave ovim teškim krivičnim delom jer je to nešto što uništava živote ljudi. Uz preventivan rad sa decom u školi ova vrsta represivnih akcija daje dobre rezultate – istakao je Stefanović. 

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Nebojša Stefanović gostovao na jutarnjem programu

Ministar je ocenio da je jako opasno što pojedini ljudi čak pokušavaju da opravdaju konzumiranje narkotika.

 -Svaka droga je korak ka smrti. To uništava živote i onog ko počne da konzumira, svako ko dodirne drogu mora da računa da država neće imati milosti, nećemo stati do poslednjeg narko dilera- podvukao Stefanović. 

Stefanović je naglasio da će raditi na tome da policija sprečava transit većih količina narkotika preko naše države.

- Policijskim akcijama je sprečeno da se deca lako na da budu žrtve narkodilera, a od tužilaštva tražimo da oni koji pokušaju deci da ponude drogue dobiju najoštriju kaznu, naveo je Stefanović i dodao da su sintetičke droge sve veći svetski problem, jer su lakše za proizvodnju.   

Kako je dodao, u laboratorijskim uslovima mogu se proizvesti praktično bilo gde. 

Stefanović je ukazao da je u saradnji sa jednom evropskom zemljom od jutros u toku veća policijska akcija privođenja lica koja se sumnjiče za trgovinu narkoticima, među njima je veliki broj naših državljana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

25.05.2018 07:14

Džaba će policija da hapsi ako će tužilaštvo da uništi dokaze ili pak na sudu da dobijaju blage kazne. Mora da postpoji saglasnost svih relevantnih u državi da kazne budu maksimalne za svakog povratnika a za onog ko radi prvi put ne mogu da budu ispod polovine maksimalne kazne i da to APELACIONI sudovi potvrđuju a ne da poništavaju ili drakonski umanjuju. Onda ni jedan sudija ne želi da izrekne maksimalnu kaznu jer zna šta ga čeka u APELACIJI i samim tim dobija lošu ocenu. Pohvale za akciju MUP. Samo oštro i bez milosti na narko dilere.

Suki

25.05.2018 20:31

Složila bih se sa predlogom. Nadam se da će Mali ispuniti naša očekivanja.