MALI IZGLASAN ZA NOVOG MINISTRA FINANSIJA!

Autor: Republika

Vesti

29.05.2018

14:35 >> 15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije podržala je predlog da Siniša Mali bude izabran za ministra finansija. Premijerka Ana Brnabić rekla je juče na Posebnoj sednici parlamenta da je Malog predložila zato što je imao odlične rezultate u gradu Beogradu - prepolovio dug prestonice i napravio od nje stabilnu lokalnu samoupravu i najveću investicionu destinaciju u ovom delu Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Siniša Mali

Premijerka Ana Brnabić rekla je juče na Posebnoj sednici parlamenta da je Malog predložila zato što je imao odlične rezultate u gradu Beogradu - prepolovio dug prestonice i napravio od nje stabilnu lokalnu samoupravu i najveću investicionu destinaciju u ovom delu Evrope.

RepublikaFoto: youtube.com/ParlamentSrbija
Polaganje zakletve

Rezultati glasanja kažu da je ZA glasalo 154 poslanika, od 184 prisutna poslanika koliko ih je glasalo. Protiv je bilo 30, dok uzdržanih nije bilo. 

Odmah nakon glasanja Mali je položio zakletvu pred poslanicima i novim kolegama iz Vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Polaganju zakletve prisustvovala je premijerka Ana Brnabić i ministri Nebojša Stefanović, Rasim LJajić, Branislav Nedimović, Nela Kuburović, Zorana Ðorđević, Aleksandar Antić, Slavica Ðukić Dejanović, Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin.

Predsednica Vlade je Malom uručila Izveštaj o stanju u Ministarstvu i upoznala ga sa organizacijom u resoru, postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

Novoizabrani ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je da će nastaviti rad na ekonomskim reformama i očuvanju finansijske discipline.

On je istakao da će aktivno raditi na ubrzanju privrednog rasta i unapređenju ekonomskog ambijenta u Srbiji, naglasivši da je ponosan što je deo tima premijerke Ane Brnabić.

Mali je na mestu ministra finansija zamenio Dušana Vujovića, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga.

Izborom Malog za ministra finansija, završeno je redovno prolećno zasedanje, koje je počelo 1. marta, uz himnu Srbije i Gardu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Srpski delija

29.05.2018 16:19

Svaka cast Sinisi Malom na izboru, zelim mu puno srece i uspeha na novom poslu!

Safon

29.05.2018 16:56

Pravi izbor, neka mu je sa srećom.

Legionarii

29.05.2018 18:52

Odlican izbor!

Legionarii

29.05.2018 18:53

Izbor na mestu!